logo F1online.skF1online.sk

Max je najlepší, Lewis nie je taký hladný ako on, odkázal Steiner

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 11:13

Skončila v roku 2021 éra Lewisa Hamiltona a začala éra Maxa Verstappena? Vzhľadom na tri tituly holandského pretekára môžeme povedať, že áno. Ako dlho Maxovi vydrží víťazná šnúra? V rade za ním stojí zástup talentovaných pretekárov, ktorí čakajú na svoju šancu. Podľa Günthera Steinera je však jasné, kto je v súčasnosti najlepším pilotom Formuly 1.

Temperamentný Tirolčan sa po skončení manažérskej kariéry dal na mediálnu dráhu. Dnes je z neho komentátor, redaktor a dokonca spisovateľ. Vzhľadom na svoju predchádzajúcu kariéru i popularitu sú jeho názory vyhľadávané a ako vyslúžilý šéf sa najnovšie objavil aj v oficiálnom podcaste Formuly 1 Beyond the Grid, kde rozprával aj o súčasnej situácii v našom športe.

Napríklad zaznela populárna otázka, kto je v súčasnosti najlepším jazdcom F1? „Myslím si, že je to Max Verstappen,“ odpovedal Steiner. „Je mladý, je veľmi hladný, je veľmi talentovaný a je to pretekár. To všetko v jednom balíku.“

„To isté by ste však mohli povedať o Lewisovi Hamiltonovi, ktorý je sedemnásobný majster sveta. Lewis je určite fantastický pretekár, ale je taký hladný a odhodlaný ako Max? Neviem, možno aj Max sa o päť rokov zmení. Súčasný Max tiež nie je rovnaký ako ten spred štyroch alebo piatich rokov. Teraz musí byť vypočítavejší,“ vysvetlil Steiner.

Sú tu však aj ďalší jazdci. Bývalý šéf Haasu je tiež známy tým, že vo veľkom vyzdvihuje pilota McLarenu Landa Norrisa. Ten v súčasnosti pracuje na tom, aby sa zapísal do dejín ako ďalší svetový šampión. Čaká ho dôležitý záver sezóny a britský mladík so svojím tímom musí urobiť všetko perfektne, keď chce vziať Verstappenovi štvrtú majstrovskú korunu.

„Myslím si, že pokiaľ ide o čistý talent, Lando je na veľmi podobnej úrovni, ak nie na úplne rovnakej. Je však rovnako agresívny a hladný? Urobí veci, ktoré Max robí pre víťazstvo, alebo nie? Viete, toto sú drobnosti, ktoré sa dnes dokážu postarať o rozdiel. Podľa môjho názoru je teda Max v súčasnosti najkomplexnejší pretekár zo všetkých,“ odkázal Steiner.

Súvisiace články

Diskusia