logo F1online.skF1online.sk

Haas bude v nasledujúcich rokoch vážnym súperom, prorokuje Hülkenberg

Nico Hülkenberg
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 12:18

Tím Haas zažíva možno najlepšiu sezónu vo svojej krátkej histórii. Iste, piate miesto z roku 2018 v Banbury nevyrovnajú, ale štartové pole nebolo v tej dobe ani zďaleka také silné ako dnes. Napriek všetkým okolnostiam ašpiruje najmenšia a najchudobnejšia stajňa v tomto roku na celkové šieste miesto.

McLaren, Red Bull, Ferrari, Mercedes a Aston Martin sú s ich zázemím a zdrojmi pre tímy stredu poľa prakticky nedostihnuteľní. Haas má napríklad v porovnaní s Aston Martinom asi tretinový počet zamestnancov, no napriek tomu ho v tejto sezóne dokázal porážať.

Aktuálne sa americká stajňa nachádza na celkovom siedmom mieste a na šieste RB stráca tri body. Ak by sa Haasu podarilo posunúť na šiestu priečku, môžeme argumentovať, že to je najlepšia sezóna v dejinách tímu, pretože by porazil všetkých v strede poľa a prehral by iba s „veľkými chlapcami“ s veľkými zdrojmi.

„Myslím si, že tím je momentálne veľmi dobre nastavený,“ povedal v rozhovore pre Autosport pilot tímu Nico Hülkenberg. „Ide o fungujúcu organizáciu a podľa mňa sme to v tomto roku, po zmenách v priebehu zimnej prestávky, aj potvrdili.“

„Záleží však aj na mnohých ďalších faktoroch. Akých máte partnerov? Aký je rozpočet? Aké sú zdroje? Počúvam, že tím chystá vzrušujúce novinky a tie mu len pomôžu,“ vyhlásil nemecký pretekár.

Autosport zároveň informuje, že majiteľ tímu Gene Haas súhlasil s navýšením počtu zamestnancov o asi desať percent, zo súčasných 300 na 330, možno sa to nezdá veľa, ale pre takú malú stajňu by išlo o vítané posilnenie. Okrem toho sa vraj chystajú investície do zázemia v Banbury. Tím preto má všetky dôvody na optimizmus, ale nesmie zabúdať, že ani konkurencia nespí.

„Myslím si, že Haas bude v nasledujúcich rokoch vážnym súperom, najmä v budúcej sezóne, keďže pravidlá zostávajú stabilné. Rok 2026 je neznámou pre všetkých, ale každý začne úplne od začiatku, čo je takisto zaujímavé. Uvidíme, kto urobí najlepšiu prácu a vynikne nad ostatnými,“ skonštatoval Hülkenberg.

Súvisiace články

Diskusia