logo F1online.skF1online.sk

Sainz a Albon sú už teraz pod tlakom „mladšieho a lacnejšieho“ Colapinta, mieni Steiner

Carlos Sainz
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 10:22

Carlosa Sainza čaká v roku 2025 jedna z najťažších sezón v jeho kariére. Španielsky pretekár bol okolnosťami prinútený k prestupu z top tímu do Williamsu. Čaká ho veľký krok späť, čo je pre jazdca vždy zložité. Navyše, a upozornil na to aj bývalý šéf Haasu Günther Steiner, už teraz čelí tlaku nádejného Franca Colapinta.

Odchod Daniela Ricciarda nám pripomenul, ako to môže skončiť, keď jazdec prestúpi z elitného tímu do stredopoľového. Austrálčanov prestup z Red Bullu do Renaultu bol možno lukratívny, ale ukázal, že po takomto kroku vás nečaká nič ľahké. Monopost má odrazu ďaleko od dokonalosti, tím nemá dostatok nástrojov na nápravu, nepozbiera a nevyhodnotí toľko dát a vylepšení sa vyvinie a vyrobí oveľa menej.

Sainza vskutku nečaká nič jednoduché. Navyše, ak budú výkony Franca Colapinta takto napredovať, stane sa Carlos ľahko nahraditeľným. „Vidíte veľkého Alexa Albona, najväčší talent od Michaela Schumachera, ale zrazu sa tu objaví chalan, ktorého meno nikto nevie ani vysloviť. Odkiaľ sa tento chlapec vzal?“ pýta sa žartovne Günther Steiner v podcaste Red Flags.

„Alexa veľmi rešpektujem, je to skvelý jazdec, ale vidíte tohto Colapinta, ktorý sa ani nedostal na môj radar. Všetka česť Jamesovi Vowlesovi. Našiel veľmi dobrý talent,“ odkázal bývalý šéf Haasu.

„Franco prišiel do Formuly 1 a takmer porazil, alebo vyrovnal, Alexa Albona, o ktorom všetci vieme, že má talent. Colapinto pritom nemá sedačku na budúcu sezónu,“ dodal Steiner.

Miesto po boku Albona zaplní v budúcej sezóne Carlos Sainz. Ten príde „rozmaznaný“ štyrmi sezónami s Ferrari. Španielsky pretekár vyhrával preteky, bojoval o pódiá a v tomto roku s Ferrari okrajovo aj o titul v Pohári konštruktérov. V budúcej sezóne sa však bude vyrovnávať s poriadnym krokom späť. Navyše, zdá sa, že mu po celý rok bude sedieť na ramene Colapinto a číhať na svoju šancu.

„Myslím si, že Williams bude v budúcej sezóne sledovať Carlosa a Alexa. Keď to medzi nimi bude vyrovnané, stále majú o desať rokov mladšieho a lacnejšieho Colapinta bez sedačky,“ vyhlásil temperamentný Tirolčan.

„Je to dobrá pozícia pre tím. Určite sa mu pokúsia nájsť miesto. Pri takých výkonoch sa oňho súperi musia zaujímať. Predviedol niečo pozoruhodné, mal málo incidentov, vyjde na trať a bum! Opäť to poskladá dokopy. Je to neskutočné,“ skonštatoval Steiner.

Súvisiace články

Diskusia