logo F1online.skF1online.sk

Ferrari malo v Singapure tempo na víťazstvo, myslí si Alonso

Fernando Alonso
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 15:09

Preteky v Austine budú dôležitým ukazovateľom skutočnej formy Ferrari. Tím priviezol do Monzy veľký balík vylepšení a v Singapure predstavil aj upravené predné krídlo, ktoré je nenápadným, ale pravdepodobne veľmi dôležitým upgradom. Kam sa však tím vlastne posunul? To zatiaľ celkom nevieme, keďže posledné okruhy boli svojím charakterom veľmi špecifické, ale podľa Fernanda Alonsa tento tím mohol vyhrať ostatné tri veľké ceny.

Charles Leclerc vynikajúcou jazdou a odvážnou stratégiou vyhral Veľkú cenu Talianska, v Baku podľahol v súboji s Oscarom Piastrim a skončil druhý, v Singapure mala byť Scuderia najbližším vyzývateľom McLaren, ale po zbabranej kvalifikácii sa v Maranelle museli uspokojiť s piatym a siedmym miestom.

Podľa Charlesa Leclerca nemal tím v Singapure na pódium. Red Bull a McLaren sú vraj stále lepší ako Ferrari. S týmto názorom však nesúhlasí pilot Aston Martinu Fernando Alonso. „Ferrari malo tieto preteky vyhrať,“ vyhlásil španielsky veterán. „Tento víkend mali pravdepodobne najrýchlejšie auto, takže je jasné, že Charles nebol súčasťou mojich pretekov.“

Alonso za sebou držal Leclerca 26 kôl, takže je otázne, či to myslí vážne, alebo si prihrieva vlastnú polievočku. Pri pohľade na tempo Landa Norrisa, ktorý deklasoval Maxa Verstappena o viac ako dvadsať sekúnd, je však odvážne tvrdiť, že McLaren v Singapure nebol najrýchlejší.

V každom prípade, Fernando bol so svojím ôsmym miestom nadmieru spokojný. „Je to lepší výsledok, než sme pred príchodom na túto trať očakávali. Samozrejme, sobotná kvalifikácia vyzerala veľmi sľubne, štartovali sme na siedmom mieste a snívali sme o ôsmej alebo deviatej priečke. Nakoniec sa nám to podarilo,“ povedal po pretekoch Alonso pre F1 TV.

„Tím vymyslel dobrú stratégiu. Nachádzali sme sa za Nicom a podarilo sa nám naňho urobiť undercut. Ôsme miesto je pre nás maximum. Teraz je na rade krátka prestávka pred pretekmi v Austine a našou úlohou je nájsť nejakú výkonnosť. Na najlepšie tímy sme stratili a momentálne sa nachádzame uprostred stredu poľa. Musíme to zmeniť,“ vyzýva svoj tím Alonso.

Aston Martin vraj nepresúva svoje sústredenie na novú sezónu. Pravidlá sa v roku 2025 nezmenia a tímy pokračujú vo vývoji. Aj na október a november sa vraj chystajú početné vylepšenia a zaostať nechcú ani v Silverstone.

„Musíme zlepšiť auto ešte v tejto sezóne. Podľa mňa je to nevyhnutné. Na posledných dvoch veľkých cenách nám vyšla kvalifikácia a na mestských okruhoch sa ťažko predbiehalo, takže sme si udržali naše postavenie. To však nič nemení na tom, že nám v posledných pretekoch chýbal výkon. Tím si to uvedomuje a naplno pracuje,“ uviedol Alonso.

Súvisiace články

Diskusia