logo F1online.sk

Albon: Snáď sa nám podarí Mercedesy trochu otráviť

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 11. 2020

Po ťažkom piatku a tvrdej nehode sa v sobotu podaril Alexovi Albonovi revanš. Tím od neho dostal „nevyhnutné minimum“ v podobe štvrtého miesta. Strata na tímového kolegu Maxa Verstappena je síce stále priepastná, no Red Bull môže aspoň v nedeľných pretekoch rátať s oboma autami, ktoré odštartujú z druhého radu.

Alex Albon má posledné tri veľké ceny na to, aby presvedčil svojich zamestnávateľov, že si miesto v tíme zaslúži. A piatok v jeho podaní veru nebol dobrý. V druhom tréningu svoj Red Bull rozmlátil, čím zariadil mechanikom nočnú smenu. V sobotu to Albon svojmu tímu aspoň čiastočne vynahradil štvrtým miestom, stále však za Maxom Verstappenom zaostal o asi šesť desatín.

„Štartujeme vpredu a snáď sa nám podarí rozdeliť Mercedesy a trochu ich otráviť,“ povedal po sobotnej kvalifikácii Alex Albon. „Chlapci v garáži odviedli penzum skvelej roboty, aby dali auto dokopy a dostali ho dnes na trať.“

„V kokpite som cítil sebadôveru. Pri pomyslení na to, kde sme boli pred 24 hodinami, je štvrté miesto dobré, no chcel by som byť trochu bližšie, chcem zabojovať viac. Poraziť Maxa znamená zajazdiť perfektné kolo. Je to o tom zlepšiť drobné dieliky v každej oblasti, nie je to jedna veľká vec, ale množstvo drobných.“

„Max využije každý centimeter trate a ide absolútne na hrane. Je to záležitosť sebadôvery, je to o tom tlačiť na to čo najviac po celú dobu. Tlačiť, no zároveň udržať pneumatiky pri živote,“ zhodnotil londýnsky rodák výkony svojho tímového kolegu.

Súvisiace články