logo F1online.skF1online.sk

Na Norrisovom mieste by som začal byť nervózny, hovorí Marko

Lando Norris, Max Verstappen a Lewis Hamilton
© X/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 11:03

Mestské okruhy Red Bullu RB20 vôbec nevoňajú, no v Singapure sa Maxovi Verstappenovi darí viac ako len uspokojivo minimalizovať škody. Za istých okolností by v nedeľu dokonca mohol aj vyhrať. Helmut Marko vidí veľkú šancu najmä na štarte, kde vraj Lando Norris nebude veľmi pokojný.

Red Bullu sa podarilo zvrátiť priebeh víkendu a Max Verstappen v kvalifikácii vybojoval druhú priečku. “Sme veľmi spokojní, a to hlavne po tej katastrofe, ktorú sme zažili v piatkových tréningoch,” povedal Helmut Marko v rámci svojho hodnotenia soboty. “Nie sme celkom spokojní s tým, že Maxov prvý čas bol vymazaný, aj keď zvoľnil.”

Na jednej strane môže Verstappen ľutovať, že dvojité žlté vlajky nevyšli na trať o pár sekúnd neskôr a on si svoj čas nemohol ponechať. Na druhej strane si zas mohol vydýchnuť, že neporušil žiadne pravidlá, pretože pred cieľovou čiarou ubral plyn.

Komisári mu nakoniec zmazali čas, ktorý sa mu v závere Q3 podarilo prekonať, takže ani z tohto pohľadu ho to nemusí mrzieť. Podľa Marka sa však na celú vec dá pozrieť ešte inou optikou. “Prišiel tam o jeden a pol desatiny sekundy. Myslím si, že to by na zisk pole position stačilo,” poukázal na Verstappenovo vypustenie záveru kola. “Čo je však ešte dôležitejšie, pri druhom pokuse by mohol oveľa viac zariskovať. Opakujem však, že po piatkových výsledkoch sme o niečom takomto mohli len snívať.”

Lando Norris na tlačovej konferencii poznamenal, že Max Verstappen s Lewisom Hamiltonom sa určite pokúsia o rôzne triky a hry. Oboch ich predbehol športový poradca Helmut Marko. Norrisovi totiž pripomenul, aké žalostné štarty predvádza v posledných mesiacoch.

“Do prvej zákruty je pomerne blízko, ale ich štarty zatiaľ neboli veľmi ohromujúce a Max sa to určite pokúsi využiť,” poznamenal Marko a naoko sa vcítil do Norrisovej situácie: “Keby som vedel, že z deviatich štartov z pole position som [v prvom kole] nedokázal premeniť ani jeden jediný, tak by mi to dosť napínalo nervy.”

Súvisiace články

Diskusia