logo F1online.skF1online.sk

Sainz priznal chybu a ospravedlnil sa: Precenil som úroveň priľnavosti

Carlos Sainz
© X/F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 18:20

Katastrofa pre Ferrari v Singapure. Aj keď to na prvý pohľad nevyzeralo lichotivo, podľa Charlesa Leclerca mal tím aj v kvalifikácii dobrú formu. Keď však prišla Q3, všetko sa pokazilo. Problém so zahrievacími dečkami v garáži Leclerca a nehoda Carlosa Sainza posadili Ferrari do piateho radu. Tento tím si mal v Singapure počínať oveľa lepšie, ale jeho vyhliadky pred nedeľnými pretekmi nie sú po kvalifikácii vôbec ružové.

Španielsky pretekár zažil určite jednu z najzvláštnejších nehôd vo svojej kariére. Keď pred prvým pokusom v Q3 pustil pred seba Oscara Piastriho a dupol na plyn, aby začal rýchle kolo, jeho Ferrari sa odtrhlo a Španiel sa zastavil až v bariére. Zničil auto a s ním aj svoje nádeje na lepší výsledok ako desiate miesto na štarte nedeľných pretekov.

„Bol to veľmi zvláštny incident,“ začal Sainz svoje vysvetlenie pre televíziu Sky. „V poslednom sektore som musel pustiť niekoľko áut pred seba a moje pneumatiky veľmi vychladli. Keď som rozbiehal svoje kolo, jednoducho som precenil úroveň priľnavosti na studených gumách.“

„V Q3 nechcete stratiť žiadnu stotinku, alebo tisícinku, ktorú by som na studených pneumatikách beztak stratil. Stalo sa a poučím sa z toho. Aj keď to bolo zvláštne, ukazuje to, aká náročná bola práca s pneumatikami tento víkend,“ dodal Carlos.

Ten sa pred mikrofónom F1 TV ospravedlnil svojmu tímu za nešťastné, ale zbytočné škody. „Ospravedlňujem sa tímu a tiež všetkým, pretože takto nechcete dokončiť kvalifikáciu. Tento víkend sme sa veľmi trápili s pneumatikami a teplotami. Dnešok bol jeden z tých zlých dní,“ povedal Sainz.

Ferrari malo pred týmto víkendom pomerne solídne našliapnuté. Fantastické preteky v Monze a Baku reštartovali šance Scuderie v Pohári konštruktérov, ale tým môže v Singapure odzvoniť. Štart z deviateho a desiateho miesta na trati, na ktorej sa ťažko predbieha, nedáva Ferrari v nedeľu veľké šance.

„V kvalifikácii sme sa trápili pri príprave pneumatík, ale keď prídu preteky, dostaneme sa do rytmu a gumy do pretekového okna, obvykle sme na tom dobre. Myslím si teda, že keď sa v nedeľu dostaneme do tempa, stále môžeme byť dosť silní,“ povedal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia