logo F1online.skF1online.sk

Norris: Ľudia rozprávajú nezmysly, na volante mi svietila žltá vlajka

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 18:03

Pre Landa Norrisa môže byť sezóna 2024 splneným snom. Britský pretekár je naďalej v hre o titul, ale zároveň si v priebehu roka prešiel nejednou náročnou skúškou. Mnohí spochybňujú jeho psychickú odolnosť, zvládanie internej politiky a najnovšie aj jeho zrak. To posledné viedlo Landa k dosť naštvanej reakcii.

Britský pretekár skončil v sobotnej kvalifikácii na sedemnástom mieste po nešťastných žltých vlajkách v závere Q1. Je veľmi otázne, či v danom mieste mali maršali mávať žltou – podľa Andreu Stellu rozhodne nie. Odborníci i fanúšikovia však na palubných záberoch márne hľadali žltú vlajku a niektorí rýchlo dospeli k názoru, že Norris si v nájazde do šestnástej zákruty zamenil bielu vlajku za žltú.

Nuž, táto teória je mylná, hoci sa musíme spoliehať v podstate len na slová zástupcov McLarenu. Andrea Stella bol po kvalifikácii poriadne napajedený a búchal na dvere riaditeľstva pretekov. Pomaly jazdiaci Esteban Ocon dostal maršalov do pomykova a tí na pár sekúnd mávali žltou vlajkou, hoci to asi nebolo nevyhnutné.

Teória s bielou vlajkou a ďalší náznak kritiky na adresu Norrisa, ktorý sa v posledných týždňoch musel vyrovnávať so skutočne všeličím, britského pretekára dosť nahnevala. „Myslím si, že to bola tá najneférovejšia vec, aká sa stala za dlhú dobu,“ povedal Norris o žltých vlajkách v závere Q1.

„Áno, vyšiel som mimo trate, ale potom sa objavili žlté vlajky, ktoré ste nemohli vidieť. Všetci začali rozprávať o bielych vlajkách a podobných nezmysloch. Oni však nemôžu vidieť môj palubný displej, na ktorom sa objavili žlté vlajky. Veľa ľudí rozpráva nezmysly, ale ja som naozaj musel spomaliť a to ma pripravilo o moju šancu,“ povedal nahnevane Norris.

Tomu sa v nedeľu podarilo minimalizovať straty a dokonca stiahnuť ďalšie tri body na Maxa Verstappena. Pri pohľade na víťazstvo Oscara Piastriho a rýchlosť McLarenu v Baku sa však natíska otázka, čo by bolo, nebyť situácie zo záveru Q1.

„Po sobote sme ako tím neboli spokojní, pretože sme mohli mať dve autá tam vpredu. Keď sa pozrieme na Oscarov výsledok, vieme, že oba naše monoposty sa mohli dostať úplne na čelo,“ povedal Norris.

„Radi vidíme, že máme väčší potenciál. Nemyslím si, že sme spokojní s víkendom, pretože túžime po dokonalosti a tento víkend nebol dokonalý. Keď sa však pozriete na nedeľu a našu realizáciu pretekov, myslím si, že všetci môžu byť veľmi spokojní,“ dodal Lando.

Súvisiace články

Diskusia