logo F1online.sk

Albon uznáva: Mal som tam zvoľniť

Nehoda Alexa Albona
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala27. 11. 2020

Nehode Alexa Albona z druhého bahrajnského tréningu sa určite dalo predísť, myslí si pilot Red Bullu. V inkriminovanej časti trate ho nedostatok gripu síce prekvapil, no aj napriek tomu mal zvoľniť, usudzuje.

Pilot Red Bullu havaroval na výjazde zo štrnástej zákruty. Vybehol až za hranicu trate, kde stratil kontrolu nad svojím monopostom a auto úplne zošrotoval.

“Je to OK. Už som pár takých momentov zažil, takže som na ne zvyknutý, ale je to OK,” hodnotil Alex Albon potom, čo sa dostal do novinárskeho kútika. “Bol to jeden z tých nešťastných momentov, mal som z toho vycúvať. Prekvapil ma ten nedostatok gripu. Bolo to ťažké, nehody pod takýmito uhlami nie sú sranda, no všetko je v pohode.”

Albon prezradil, že nešiel úplne na plný plyn: “Trochu som spomalil, ale nie dostatočne. Keď máte jednu pneumatiku na umelom trávniku a druhá má grip, tak vás to vyhodí.”

Až dovtedy nemal britský pretekár vážne problémy s balansom auta. To je pred zvyškom víkendu potešiteľná správa. “V skutočnosti to bolo OK. Hneď na začiatku prvého tréningu som mal celkom dobrý pocit. V druhom tréningu sme skúsili pár vecí, ktoré úplne nevyšli. Týkalo sa to však hlavne jazdeckej stránky, ešte sa len rozbieham.”

Christian Horner bol rád, že sa Albonovi nič nestalo, a že sa ani monopostu nestalo nič z pohľadu víkendu smerodajné. Prvotná kontrola ukázala, že pohonná jednotka by mala byť v poriadku. O prevodovku sa Red Bull nebojí, tá bola tréningová a pred sobotou by Albon aj tak dostal novú.

“Monokok vyzerá byť OK, motor vyzerá v pohode, nebola to preteková prevodovka, ale chlapci budú mať cez noc čo robiť,” vyratúval škody Christian Horner. Reportéri Sky Sports počas prenosu špekulovali, koľko môže taká nehoda stáť. Dopracovali sa k tomu, že pôjde o šesťcifernú sumu s vyššími ciframi na začiatku.

Podľa Hornera je ťažké to presne vyčísliť, no “ide o značnú čiastku”. “Poškodili sa tri rohy auta, nie všetky štyri. Bolo to zadné krídlo, predné krídlo, nos… Je to významná čiastka.”

Súvisiace články