logo F1online.sk

Ricciardo by vedel Hamiltona zraniť, myslí si Button. Ten by to rád skúsil

Daniel Ricciardo
© Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala27. 11. 2020

Lewis Hamilton má azda najlepšieho tímového kolegu, akého by si mohol želať. Pri niektorých ďalších by totiž mohol mať problém. Daniel Ricciardo patrí do tej skupiny jazdcov, ktorá by podľa Jensona Buttona vedela potrápiť sedemnásobného majstra sveta. Hlavne z pohľadu psychiky.

Po odchode Valtteriho Bottasa sa očakáva, že konečne dostane v Mercedese šancu George Russell. Jenson Button by bol ale radšej, keby si vedenie strieborných šípov vybralo Daniela Ricciarda.

“Nemyslím si, že George je už pripravený postaviť sa Lewisovi, veľa jazdcov nie je,” hovorí Jenson Button. “Max, Charles a Daniel Ricciardo — toto sú tí jazdci, ktorí sú pripravení vyzvať Lewisa.”

“Ja by som veľmi rád videl Daniela Ricciarda postaviť sa proti Lewisovi, pretože si myslím, že by z psychického pohľadu vedel Lewisa dosť zraniť. Bol by rýchly, všetko by odbyl smiechom, bol by uvoľnený, držal by sa pri zemi. Je to skutočný charakter. Viem, že väčšina jazdcov by to nevedela dobre stráviť,” doplnil majster sveta z roku 2009 a Hamiltonov bývalý kolega.

Čo na Buttonove slová hovorí samotný Austrálčan? “Ja by som to, samozrejme, jedného dňa veľmi rád skúsil. Dúfam, že Lewis sa tu ešte dosť dlho zdrží. Uvidíme, čo sa stane.”

Ricciardove neustále žartíky by mohli Hamiltona vyhodiť zo zabehnutých víťazných koľají. Ricciardo tvrdí, že až doteraz si túto svoju silu neuvedomoval. “Ešte nikdy som nepremýšľal nad tým, ako to vplýva na môjho tímového kolegu. Ja viem, že na mňa to vplýva pozitívne.”

“K športu a k pretekaniu pristupujem tak, že keď je čas niečo zobrať seriózne, tak to spravím, ale zároveň sa chcem zabávať a na niektoré veci dosť rýchlo zabudnem. Nie takým tým štýlom, že by mi to bolo jedno. V pondelok alebo v utorok to všetko rozpitvem, ale potom sa cez to dostanem a idem na ďalšiu výzvu. Pomáha mi to, ak mám ťažké obdobie. Pomáha mi to dostať sa cezeň rýchlejšie,” vysvetlil pilot Renaultu.