logo F1online.sk

Magnussen: Mick by bol pre Haas skvelou voľbou

Kevin Magnussen
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 11. 2020

Tím Haas sa po tejto sezóne rozlúči s dlhoročným jazdeckým tandemom Kevin Magnussen – Romain Grosjean a privíta úplne novú dvojicu. V kuloároch sa šušká, že americký tím staví na dvojicu mladíkov Mick Schumacher – Nikita Mazepin, príp. na Sergia Péreza.

„Myslím, že k dispozícii je niekoľko veľmi kvalitných mladíkov. Podľa mňa musí byť Mick Schumacher na zozname Haasu. O týchto veciach síce informovaný nie som, ani Günther, ani Gene mi nič nepovedali, ale osobne predpokladám, že Mick je na ich zozname,“ vyhlásil čoskoro bývalý pilot Haasu Kevin Magnussen pre In The Pink podcast.

„Stretol som sa s ním aj sa s ním rozprával, pôsobí ako veľmi bystrý mladík a očividne má veľký talent, vedie šampionát Formuly 2 a jazdí naozaj bravúrne. Myslím si, že bude dobrý. Už len pri pohľade na jeho jazdu a schopnosti je jasné, že bude pre tím skvelou voľbou.“

Dánov tímový kolega Romain Grosjean už novinárom povedal, že Haas sa vraj lúči so svojimi pilotmi z „finančných dôvodov“. Často sa špekuluje o tom, že podpisom Schumachera si americký tím vyjedná výhodnejšie podmienky pre dodávku komponentov. Angažovaním Nikitu Mazepina zas Haas získa do tímovej kasy dôležité milióny, ktoré mu veľmi chýbajú. Magnussen však odmieta, že by bol americký tím vysadený na „platičov“.

„Len ťažko môžete zadefinovať, čo znamená platiaci jazdec, pretože si myslím, že každý pilot so sebou prináša určitú obchodnú hodnotu. Existujú jazdci, ktorí vypíšu šek a získajú sedačku. Potom takí, ktorí si môžu dovoliť kúpiť celý tím. No každý pilot so sebou prináša nejakú hodnotu, nie je to len o partneroch, ktorí ich nasledujú do nového tímu,“ myslí si Magnussen.

„Nech v tom aute sedí ktokoľvek, potrebuje niekoho, kto so sebou prinesie nejaký balík.“