logo F1online.skF1online.sk

Podľa Marka je Piastri „mentálne odolnejší“, podľa Brundla na Norrisa doľahlo Maďarsko

Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 8. 2024

Oscar Piastri začína v McLarene poriadne vystrkovať rožky. Aj keď bol vždy vnímaný ako mimoriadne talentovaný pretekár, za rok a pol jeho pôsobenia vo Formule 1 zostal trochu v tieni skúsenejšieho tímového kolegu Landa Norrisa, ale v posledných týždňoch sa karta začala postupne obracať a tentoraz Piastri dostáva slová veľkej chvály na svoju adresu.

Austrálsky mladík predviedol v Maďarsku a Belgicku parádne výkony a zvlášť v Spa úplne zatienil tímového kolegu, ktorý najprv urobil chybu v prvom kole a potom bol prakticky neviditeľný.

Naopak, v prípade Oscara Piastriho to vyzerá, že čím vypätejší okamih, tým lepší podá výkon. Austrálčan rozhodne patrí medzi flegmatických a pokojných jazdcov, takže mu nechýba chladnokrvnosť v rozhodujúcich chvíľach. Tento atribút v titulovom boji rozhodne chcete a všimol si ho aj poradca Red Bullu Helmut Marko.

„Neviem, koľko bodov delí pilotov McLarenu, ale zdá sa, že Piastri je tým mentálne odolnejším z dvojice,“ vyhlásil Rakúšan pre nemeckú Sky. Rozhodne to tak vyzerá, ale faktom zostáva, že Lando Norris podával v tejto sezóne určite vyrovnanejšie výkony a pozbieral tiež o 32 bodov viac.

Pridal sa aj bývalý pilot a dnes komentátor britskej Sky Martin Brundle, na ktorého urobil veľmi dobrý dojem Piastriho výkon v Belgicku a tiež ho trochu zaskočilo počínanie Norrisa. Chyba britského pretekára v prvej zákrute prvého kola pretekov v Spa sa radí medzi školácke, čo si Lando náležite priznal. Brundle sa vo svojom stĺpčeku zamyslel, či to nemá niečo spoločné s udalosťami v Maďarsku.

„Aj napriek solídnym výkonom sa Lando Norris v priebehu celého víkendu zdal byť trochu nešťastný. Napadlo mi, či mu udalosti víkendu v Budapešti stále neprechádzajú mysľou,“ napísal Brundle vo svojom stĺpčeku pre televíziu Sky.

Súvisiace články

Diskusia