logo F1online.sk

Ricciardo: Najzábavnejšia sezóna za celé roky

Daniel Ricciardo
© Pirelli Motorsport
Milan Kubala
Milan Kubala20. 11. 2020

Daniel Ricciardo bude odchádzať z Renaultu s celkom dobrými spomienkami. Zatiaľ získal dve pódiá, Cyrilovi Abiteboulovi vybavil tetovanie, no čo je hlavné, poriadne sa zabavil. Ročník 2020 v tomto smere považuje za najlepší v poslednom období.

“Asi sa na to budem musieť pozrieť, keď to všetko budeme mať za sebou. Myslím si však, že zatiaľ áno,” pritakáva Daniel Ricciardo, momentálne šiesty muž šampionátu, ktorý stráca na štvrtého Péreza len štyri bodíky. “Momentálne si to veľmi užívam, pretekanie milujem.”

Podľa Austrálčana za to sčasti môže nezvyčajný priebeh sezóny. “Myslím, že potom, čo sme zažili taký dlhý lockdown a chýbalo nám súťaženie, tak všetko bolo intenzívnejšie. Keďže nám bolo niečo odopreté, tak túžba vrátiť sa, bola, samozrejme, oveľa silnejšia. Sezóna 2016 bola veľmi dobrá, takže táto je po nej azda najuspokojujúcejšia.”

Austrálčan sa teraz poberie do ďalšieho tímu. McLarenu sa upísal ešte pred začiatkom tejto sezóny. Keby bol tušil, že sa vo francúzskej stajni začne útočiť na pódiá, zrejme by rozhodovanie bolo o niečo náročnejšie.

Ako hodnotí aktuálny rok? “Sezóna je taká, akú si ju spravíte. Žiaden ročník nie je jednoduchý, ale ide tu aj o to, koľko si toho na seba naložíte. Dokonca aj keď niekedy vyhráte všetky preteky, tak to môže byť tvrdé. Záleží na tom, ako vysoko si nastavíte latku.”

“Myslím si, že posledný rok v Red Bulle bol po emocionálnej stránke najťažší; na začiatku roka to vyzeralo tak, že možno zabojujem o titul, ale v polovici som si uvedomil, že sa chcem posunúť niekam ďalej. Nuž a ku koncu roka to bolo jedno vypadnutie za druhým.” Z tohto trápenia ho vyslobodil až Renault.

“Minulý rok bol plný emócií. Aj keď sme nezískali výsledky, ktoré sme chceli, bola to zábava, skúsiť niečo vybudovať s novým tímom. Tento rok bol určite zábavnejší, pretože to budovanie prinieslo nejaké naozaj dobré výsledky,” zhrnul Ricciardo.

Súvisiace články