logo F1online.skF1online.sk

Vettel dovolenkuje v Nórsku. Cyklistických pretekov sa zúčastnil “v utajení”

Sebastian Vettel na cyklistických pretekoch
© FB/Offroad Finnmark
Milan Kubala
Milan Kubala29. 7. 2024

Sebastian Vettel chýbal na júlovom Festivale rýchlosti v Goodwoode, keďže mal podľa Christiana Hornera s rodinou naplánovanú dovolenku. Cez víkend sme sa dozvedeli, aj kde si vlastne užíva voľno a letné prázdniny s deťmi. Nemecký šampión sa vybral do Nórska, kde v sobotu absolvoval cyklistické preteky.

Približne 400 kilometrov za Severnou polárnou kružnicou sa každoročne konajú preteky Offroad Finnmark, ktoré mali tento rok veľmi vzácneho účastníka. Pozorný fanúšik horskej cyklistiky si mohol všimnúť, že na 44. priečke (z 225 súťažiacich) pretekov na 150 kilometrov sa s časom 8 hodín a 55 minút umiestnil istý Sebastian Sprater.

Podľa mena by ste ho zrejme neodhalili — navyše pretekal pod nórskou vlajkou —, ale naživo by vám prišiel náramne povedomý. Nebol to totiž nik iný ako Sebastian Vettel, ktorý sa rozhodol pretekať “v utajení” pod upraveným dievčenským menom svojej manželky Hanny Praterovej.

Spoznal ho však reportér miestnych novinár Altaposten Espen Tangstad, ktorý priznal, že to bolo “absolútne nečakané”. “Zistili sme, že použil dievčenské meno svojej manželky, takže bol tu ‘v utajení’. Dosť to však chápem. Takto ho všetci nechali na pokoji.”

Altaposten informuje, že Vettel sa v cieli dočkal potlesku nielen zo strany prítomných fanúšikov, ale čakala ho tam aj rodina, s ktorou v Nórsku dovolenkuje. Médiám v cieli však nechcel poskytnúť rozhovor.

FB/Offroad Finnmark
FB/Offroad Finnmark
FB/Offroad Finnmark

Súvisiace články

Diskusia