logo F1online.skF1online.sk

Norris: Ešte je skoro na to, aby zo mňa spravili jednotku

Lando Norris
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala28. 7. 2024

Aby boli šance Landa Norrisa v jazdeckom šampionáte najvyššie, zišiel by sa mu každý jeden bod. Ani on si však nemyslí, že by už nastala vhodná doba na určenie jasnej tímovej jednotky a dvojky.

McLaren zatiaľ necháva veciam voľný priebeh a svojim jazdcom voľné ruky. Aj to poukazuje na fakt, že za prioritný považuje boj o konštruktérsky titul, a že v tom jazdeckom zatiaľ svoje šance nevidí až tak ružovo. Norris stráca 76 bodov, čo je veľká priepasť, ktorú sa do konca sezóny aj tak nemusí podariť preklenúť. Ak by sa to náhodou Norrisovi podarilo, zrejme potom začne McLaren s tímovou réžiou v jeho prospech.

“Myslím si, že by som si to mal zaslúžiť. Musím vyjsť na trať a jazdiť rýchlejšie ako ostatní,” povedal vo štvrtok Lando Norris. “Nemyslím si, že sa na tom niečo mení. Netuším, prečo sa zrazu debatuje o tom, že by sme mali byť naklonení k jednému jazdcovi? V našom tíme sme nikdy neboli naklonení len k jednému.”

Víťaz miamských pretekov po druhej priečke v Maďarsku uznal, že sedem bodov je cenných, no ich stratu nevyčítal tímu ani Oscarovi Piastrimu. Stratil ich vraj na štarte, a ako si neskôr uvedomil, aj pri tvrdohlavom vyčkávaním na konci pretekov. Keby Piastriho pustil okamžite, mal by šancu sa ešte dostať na prvú priečku. McLaren totiž svojim jazdcom povolil bojovať medzi sebou a to sa nijak nemení.

“Prečo sa zrazu hovorí, že mám šancu? Celú sezónu som mal šancu [na titul] a sme ešte len v polovici,” čudoval sa nad tým, prečo sa z toho práve teraz stala jedna z top tém v padoku. “Čaká nás ešte poriadne dlhá cesta. Možno o čosi neskôr [sa prístup zmení], ale o tom sa ešte len rozhodne.”

Túto debatu rozbehla tímová réžia, ktorej cieľom však bolo len vrátiť poradie do pôvodného stavu. “Ja som nemal byť na čele pretekov a ľudia nemali nadobudnúť dojem, že tím nie je k Landovi naklonený,” hovoril o sebe v tretej osobe Norris. “Keby Oscar viedol celé preteky, neexistoval by absolútne žiadny dôvod, prečo by ho mali zrazu žiadať, nech ma pustí, ak sa na to pozriete z pohľadu majstrovských bodov.”

Súvisiace články

Diskusia