logo F1online.sk

Vysmiaty Vettel: Mattia by mal doma ostať asi častejšie

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Ladislav Király
Ladislav Király16. 11. 2020

Ferrari vezie z Turecka 27 bodov, čo je najlepší výsledok tohto tímu v celej sezóne. Nuž a je vtipné, že sa tak stalo práve vtedy, keď na mieste nebol prítomný šéf stajne Mattia Binotto, ktorý si dal prvý tohtoročný home-office.

„Získali sme najviac bodov a Mattia tu nebol,“ usmieval sa Sebastian Vettel v jednom z prvých rozhovorov. „Ak ich v ďalších pretekoch nezískame toľko, tak by sme ho mali opäť nechať doma!“

„Ale nie, nemyslím si, že by to s tým nejakým spôsobom súviselo. Ja na takéto veci neverím,“ pokračoval štvornásobný majster sveta.

Binottove úlohy na okruhu Istanbul Park prevzal športový riaditeľ Ferrari Laurent Mekies a podľa všetkého sa to zopakuje častejšie. Scuderia sa totiž pripravuje na budúci rok, keď bude v kalendári až 23 veľkých cien a šéf tímu by cestovaním zabil zbytočne veľa času.

„S Laurentom som spolupracoval už pred dvanástimi či trinástimi rokmi a ľudia v tíme aj sami dobre vedia, čo treba robiť. Je to schopný človek a napokon to nie je len o ňom alebo Mattiovi. Všetko je to o tímovej súhre.“

„Máme tu mnoho ľudí a zladiť treba veľké množstvo rôznych vecí. Len tak je možné zvládnuť dobrý víkend. Tentoraz sme profitovali aj z podmienok, ale samozrejme dúfame, že dobré preteky predvedieme aj nabudúce,“ dodal Sebastian Vettel.

Tridsaťtriročný pretekár získal pätnásť bodov, pričom v celkom predchádzajúcom priebehu sezóny ich nazbieral len osemnásť. Aktuálne ich má teda 33 a medzi jednotlivcami je trinásty.