logo F1online.skF1online.sk

Toto budú možno dva najdôležitejšie preteky v mojej kariére, avizuje Ricciardo

Daniel Ricciardo
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala20. 7. 2024

Aj Daniel Ricciardo chce prehovoriť do boja o sedačku Sergia Péreza. V kvalifikácii na VC Maďarska sa mu to celkom dobre podarilo. So svojím výkonom bol spokojný a špekulácie o Pérezovom konci podporil odkazom, že ho čakajú najdôležitejšie veľké ceny kariéry.

Úvod sezóny Ricciardovi nevyšiel, no postupne si akoby so Sergiom Pérezom vymenili pozície. Pérez sa začal prepadávať, Ricciardo zas dvíhať. Dnes je jedným z hlavných kandidátov na postup do Red Bullu, hoci ešte donedávna by sme to ani vonkoncom netipovali. Deviate miesto mu v tejto snahe môže pomôcť.

“Myslím si, že je to slušný výsledok. Keby v Q3 nepršalo, azda by sme na Astony niečo našli. Neviem však, či by som stačil aj na Fernanda, no určite by sme boli v hre,” zamyslel sa Daniel Ricciardo nad kvalifikačným potenciálom tímu.

Výsledok je vzhľadom na okolnosti lichotivý, ale cesta k nemu nebola jednoduchá. Úprimne priznal, že zažil emočnú horskú dráhu. “Emócií bolo veľa, dokonca aj po Júkiho nehode. Najskôr zbadáte červenú vlajku na svojom volante. Akurát ste začali merané kolo, tak najskôr sa nahneváte. Potom si uvedomíte, že Júki je v bariére, tak chcete vedieť, či je v poriadku. Najprv sa hneváte, potom dúfate, že to nebola veľká nehoda… Je toho veľa.”

A okrem toho Ricciardo ovládol prvú časť, keď musel mať obrovskú radosť. “V Q1 sme vyšli na trať, potom začalo intenzívnejšie pršať a nasledovala červená vlajka. Potom sme sa dostali na prvé miesto aj bez DRS, hoci nikto nemal DRS. Bola to zvláštna kvalifikácia. Ani neviem, aký mám mať pocit z toho deviateho miesta, keď sa ocitnete na čele jedného zo segmentov. Cítite, že ste azda mohli získať viac. Obe autá sa však dostali do Q3. Obe autá boli tento víkend rýchle. Verím, že zajtra môžeme byť ešte lepší.”

Daniel Ricciardo sa teraz musí ukázať v lepšom svetle ako Júki Cunoda a tiež očariť Helmuta Marka s Christianom Hornerom, aby si ho vybrali aj pred Liamom Lawsonom. Ak sa víťaz ôsmich cien dokáže dostať späť do Red Bullu, konečne by mohol pomýšľať na to, že svoju zbierku trofejí ešte rozšíri.

Ricciardo o snahe vrátiť sa do Red Bullu a o ponúknutej šanci nehovoril tak priamo, ale mnohé vyriekol aj medzi riadkami. “Vždy na seba vyvíjam tlak, ale viem, že tieto dva preteky pred letnou prestávkou sú veľmi dôležité,” vyhlásil. “Môžu to byť dva najdôležitejšie preteky nielen tejto sezóny, ale potenciálne aj mojej kariéry.”

Súvisiace články

Diskusia