logo F1online.skF1online.sk

McLaren a Red Bull sú tri alebo štyri desatiny pred nami, priznal Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 7. 2024

V posledných týždňoch opakujeme, že Formula 1 je vyrovnanejšia než kedykoľvek predtým. Kvalifikácia na Veľkú cenu Maďarska však ukázala, že možno sú traja jazdci o hlavu pred ostatnými. Sergia Péreza v druhom Red Bulle nepočítame, len pilotov McLarenu a Maxa Verstappena, ktorí v kvalifikácii na Hungaroringu deklasovali Ferrari a Mercedes.

Aj keby urobili chlapci v Mercedese a Ferrari všetko dokonalo, bližšie ako na tri desatiny k pole position by sa v Maďarsku nedostali. To je pomerne signifikantný rozdiel, ktorý nevymažete zmenou nastavenia alebo balíkom vylepšení.

Aj keď Ferrari neurobilo v sobotu všetko perfektne, štvrté a šieste miesto je pomerne dobrý výsledok. Aj keď sa im Sergio Pérez a (v prípade Ferrari) George Russell sami odpratali z cesty, na najlepšiu trojku zjavne nemali.

„Myslím si, že moje kolo v Q3 bolo viac-menej maximum, čo som dnes mohol dosiahnuť. Povedal by som, že štvrté miesto musí byť za aktuálnych okolností naším cieľom,“ povedal po skončení kvalifikácie Carlos Sainz pre televíziu Sky, ktorý zároveň vyjadril spokojnosť so svojím vlastným víkendom.

„Vo všeobecnosti som rád a som spokojný s mojím víkendom. Podarilo sa mi poskladať pár solídnych kôl vo všetkých troch tréningoch aj všetkých troch častiach kvalifikácie. Bol to zatiaľ veľmi solídny víkend. Bohužiaľ, štvrté miesto je v súčasnosti naše maximum vzhľadom na skutočnosť, že McLareny a jeden Red Bull sú o tri alebo štyri desatiny rýchlejší,“ dodal Sainz.

Štvrté miesto obvykle znamená dobrú šancu na pódium, ale Carlos to podobne ako my ostatní nevidí ružovo. Ferrari môže ťažiť z prípadného chaosu pred sebou, ale momentálne nemá tempo, ktoré by mu umožnilo sa zaradiť medzi najlepších. Dôležité tak bude pozbierať potrebné body a maximalizovať výsledok, čo sa Ferrari v úvodnej fáze sezóny darilo.

„Získať pódium len na základe čistého tempa bude takmer nemožné. Nie nemožné, ale určite bude veľmi náročné poraziť tri najrýchlejšie monoposty. Možno nás čaká pekný súboj o štvrté miesto, ktoré v konečnom dôsledku môže byť súbojom o prvé, druhé alebo tretie, ak pred nami dôjde k niečomu nepredvídateľnému,“ skonštatoval Sainz.

Súvisiace články

Diskusia