logo F1online.skF1online.sk

McLareny mali napriek lichotivým časom problémy: Potrebujeme viac ako jedno dobré kolo

Lando Norris
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 7. 2024

McLaren sa v tejto sezóne ukazuje ako najlepšie vyvážený balík. Monopost MCL38 bol v posledných mesiacoch rýchly na všetkých typoch okruhov, takže medzi spolufavoritov radíme Landa Norrisa a Oscara Piastriho automaticky aj v Maďarsku. Prvý menovaný to potvrdil najrýchlejším časom v druhom voľnom tréningu. Obaja piloti však prízvukujú, že tím má pred sebou stále dosť práce.

Lando Norris sa napriek najrýchlejšiemu času v druhom tréningu necítil komfortne, čo by pred sobotou rád napravil. McLaren naďalej dokazuje, že aj v Maďarsku patrí medzi najrýchlejších, ale vo vyrovnanej Formule 1 potrebujete na víťazstvo viac ako „len“ rýchle auto. Všetko musí byť na správnom mieste a presne o to sa britský pretekár pokúsi.

„Myslím si, že auto má rýchlosť, len ju treba preniesť na trať, keď to potrebujete. V ideálnom prípade máte rýchle auto, ktoré jazdcovi sedí, ale inokedy je viac na hrane a ťažšie zvládnuteľné, takže sa potrebujete hrať s vyvážením,“ povedal po skončení piatkového programu najrýchlejší muž druhého tréningu Lando Norris.

„Mal som dnes dobrý pocit, ale určite sa v aute môžem cítiť komfortnejšie a zajazdiť viac ako len jedno dobré kolo za celý deň,“ dodal britský pretekár.

Jeho tímový kolega Oscar Piastri mal taktiež problémy. Do prvého tréningu nastúpil neskôr pre nešpecifikovanú poruchu a v tom druhom svoj McLaren nespoznal. Inžinieri a jazdci tak majú pred sobotou dostatok dát, ktoré môžu študovať.

„Bol to deň zmiešaných pocitov,“ skonštatoval po piatku Piastri. „Okrem drobného problému so spoľahlivosťou na začiatku bol prvý tréning dobrý, ale ten druhý si musíme naštudovať, pretože niečo zjavne nebolo v poriadku. Potrebujeme to preskúmať a snáď sa vrátime do formy.“

Napriek tomu však Oscar nevyzeral zvlášť ustarostene. „V prvom tréningu sme vlastne ani nemali problém, ale určite potrebujeme pochopiť, prečo to v druhom bolo také ťažké. Dúfajme, že sa budeme pohybovať vpredu. V prvom tréningu sme sa zdali byť konkurencieschopní, Lando bol konkurencieschopný aj v druhom tréningu. Snáď sa v sobotu obaja dostaneme dopredu,“ povedal s nádejou Piastri.

Súvisiace články

Diskusia