logo F1online.skF1online.sk

Dobrí chlapci v F1 nevyhrávajú? Lando Norris hodlá ľudí vyviesť z omylu

Lando Norris
© X/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala19. 7. 2024

Pri súbojoch s Maxom Verstappenom sa Lando Norris učí, aký musí byť agresívny, aby mal šancu poraziť ho v bojoch o víťazstvá a tituly. To je názor viacerých expertov na Formulu 1, ktorí britskému jazdcovi vyčítajú, že je príliš milý a kamarátsky. Norris sa však nechce zmeniť len preto, aby začal vyhrávať.

Keď sa začnú rozdávať víťazné trofeje, často si ani nerozluční kamaráti nevedia prísť na meno. Lewis Hamilton s Nicom Rosbergom boli za mladi veľkí priatelia, no na to obaja rýchlo zabudli, keď sa v roku 2014 dostali do majstrovského auta. Nico Rosberg sa snažil znepríjemniť život svojmu kolegovi nielen na trati, ale aj v zákulisí psychologickými hrami, ktoré sa naučil od Michaela Schumachera.

To je len jeden prípad, keď sa kamaráti a tímoví kolegovia postavili proti sebe. Ak bojujú medzi sebou dva rôzne tímy, nevraživosť býva ešte väčšia. To však zatiaľ neplatí o Landovi Norrisovi a Maxovi Verstappenovi, ktorí hodlajú napodobniť Nikiho Laudu s Jamesom Huntom a zostať priateľmi aj naďalej. Dokáže však Lando Norris takto vôbec niečo vyhrať pri Maxovi Verstappenovi, ktorý na trati nepozná brata ani sestru?

“Mne nezáleží na tom, čo hovoria ľudia zo zákulisia,” zareagoval Lando Norris na otázku, či by sa nemal premeniť na bezočivejšieho, agresívnejšieho a celkovo nepríjemnejšieho jazdca. “Ja som milý chlapík. Snažím sa ním byť. Snažím sa prejaviť rešpekt v každom smere. Nemá to však žiadnu relevanciu k tomu, čo sa deje na trati.”

“Dokážem byť oveľa väčší čurák a správať sa ako idiot, dokážem sa stať takou osobnosťou. Ľudia si to azda myslia, ale ja to nepotrebujem a ani to nechcem. Stále chcem vtipkovať, zabávať sa, smiať sa. Jednoducho si užívam život. Keď si však nasadím prilbu, nepočujem, čo ostatní rozprávajú,” vyhlásil víťaz pretekov v Miami.

Lando Norris po rady nemusí chodiť ďaleko, aby zistil, čo vraj potrebuje k víťazstvám. Lepšie ako on to vedia mnohí televízni experti aj samozvaní odborníci na sociálnych sieťach a v rôznych diskusných sekciách.

Podľa jednej takej rady by mal Lando Norris skončiť s prehnanou sebakritikou a radšej začať vystrkovať lakte na trati. “Ja som spokojný s balansom, ktorý som našiel. Rešpektujem a beriem na vedomie, čo ľudia vravia, ale ja viem lepšie ako 99 percent ľudí, čo si mám myslieť a čo mám robiť.”

“Netvrdím, že mi je jedno, čo vravia. Záleží mi na tom, vždy sa snažím na to brať ohľad a zlepšiť svoj prístup k práci, ako myslím a čo hovorím. Ja však viem, čo chcem, a čo si mám myslieť. Vo svojom prípade o tom dokážem rozhodnúť lepšie než ktokoľvek iný.”

“Svojím spôsobom mi nezáleží na ľuďoch, ktorí z tohto hľadiska hovoria o mne negatívne, no rôznym ľuďom pasuje niečo iné. Ľudia sa k víťazstvám dostávajú rôznymi cestami, inak útočia a sa bránia, nuž a inak žijú svoje životy. Ja budem robiť, čo chcem robiť. Viem, čo v mojom prípade funguje, a toho sa budem držať,” ubezpečil Norris.

Súvisiace články

Diskusia