logo F1online.skF1online.sk

Potvrdia aj Ocona? Haas oznámil, že Magnussen po sezóne končí

Kevin Magnussen
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2024

Predpoklady a špekulácie médií sa pomaly začínajú napĺňať. Do Maďarska prichádzajú tímy a fanúšikovia s veľkými očakávaniami. Pošuškávalo sa, že v Budapešti do seba zapadnú ďalšie dieliky prestupovej skladačky. To sa zatiaľ aj potvrdilo, keď Haas oznámil ukončenie spolupráce s Kevinom Magnussenom po sezóne 2024.

Podľa mediálnych špekulácií má americká stajňa oznámiť podpis zmluvy s Estebanom Oconom. Nateraz oznámil Haas „len“ odchod Magnussena. Ajao Komacu tak vstúpi do svojej druhej sezóny na čele americko-britsko-talianskej stajne s úplne novou jazdeckou dvojicou. V tejto chvíli sa všetci pozorovatelia s 99-percentnou istotou zhodujú, že Ollieho Bearmana doplní v tíme Esteban Ocon.

Začnime však Magnussenom, ktorý pravdepodobne končí svoju formulovú kariéru. Začínal v roku 2014 v McLarene, po ročnej pauze sa v roku 2016 vrátil s Renaultom a na sezónu 2017 prestúpil do Haasu. Tu sa stal stálicou amerického tímu a pilotom s najvyšším počtom veľkých cien vo farbách stajne z Banbury.

Po sezóne 2020 tím opustil a zdalo sa, že jeho formulová kariéra raz a navždy skončí. V roku 2022 sa však Haas vo svetle ruskej invázie do Ukrajiny rozišiel s titulným sponzorom Uralkali aj pilotom Nikitom Mazepinom, čo otvorilo Magnussenovi cestu za nečakaným reštartom kariéry.

„Chcel by som sa poďakovať všetkým v Haas F1. Som hrdý, že som v posledných rokoch pretekal za tento skvelý tím. Osobitne by som chcel poďakovať Geneovi Haasovi za jeho odhodlanie, ale hlavne za to, že ma v roku 2022 priviedol späť do Formuly 1. Vtedy som si myslel, že moja kariéra v F1 skončila,“ zamával Magnussen Haasu na rozlúčku.

„S týmto tímom som zažil niekoľko skvelých chvíľ, na ktoré nikdy nezabudnem. Aj keď sa teším na ďalšiu kapitolu mojej pretekárskej kariéry, naďalej sa plne sústredím, aby som v závere sezóny odovzdal všetko pre tím Haas F1,“ dodal dánsky pretekár.

Tím zatiaľ oficiálne neoznámil, kto sa stane nástupcom dánskeho pretekára, ale je v podstate verejným tajomstvom, že to bude Esteban Ocon. Očakáva sa, že Haas by to mal oznámiť ešte v Maďarsku, čo by bolo pochopiteľné vzhľadom na štvrtkové vyhlásenie o odchode Magnussena.

Súvisiace články

Diskusia