logo F1online.skF1online.sk

Vylepšený Haas vystrelil na štvrté miesto. Hülkenberg vnímal odlišnosti

Nico Hülkenberg
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 7. 2024

Tím Haas priviezol do Silverstone obrovský balík vylepšení. V oficiálnej správe FIA sa objavilo až sedem noviniek a žiadna nebola pripravená špecificky na Silverstone. Americký celok sa pokúša zlepšiť výkonnosť vo všetkých oblastiach a štvrté miesto Nica Hülkenberga v druhom tréningu je tým najlepším možným začiatkom.

Podlaha, vstupy do podlahy, kraje podlahy, bočnice, kryt motora, úchyty spätných zrkadiel a zakončenie difúzora, to všetko sú novinky tímu Haas v Silverstone. Rozhodne ide o veľký balík vylepšení, ale už sme si zvykli – a v prípade americkej stajne to platí dvojnásobne –, že upgrade sa pokojne môže premeniť na „downgrade“.

V prípade Haasu to však zatiaľ vyzerá na samé dobré správy. V prvom tréningu obsadil Nico Hülkenberg so starým autom jedenáste miesto, v druhom sa posunul na skvelú štvrtú priečku. Na trati pritom bol len tesne za Charlesom Leclercom a dokázal ho poraziť.

„Máme za sebou dobrý deň. Ráno sme jazdili so starým autom z minulého týždňa, popoludní sme v druhom tréningu nasadili vylepšenia a rozhodne som vnímal niekoľko odlišností,“ povedal Hülkenberg po skončení prvého dňa v Silverstone.

„Od začiatku som sa v aute cítil pozitívne. Myslím si, že je toho viac, na čo sa musíme pozrieť a čo musíme pochopiť, ale tiež optimalizovať. Prvé dojmy sú však pozitívne a práve to je dôležité a cenné. Teším sa, že cez noc toho preskúmame ešte viac, ale nesmieme zabúdať, že nás čaká náročný víkend s otáznym počasím a ďalšími výzvami, ktoré sú pred nami,“ dodal nemecký pretekár.

Jeho tímový kolega Kevin Magnussen musel v prvom tréningu uvoľniť miesto Oliverovi Bearmanovi, ktorý absolvoval ďalšiu tréningovú hodinu so svojím budúcim tímom. Haas ho už potvrdil na rok 2025, takže britský mladík sa teraz naplno môže sústrediť na svoju prípravu. Nevyhnutne tým však obral o nejaký čas dánskeho pretekára, ktorý v prvom tréningu sledoval z garáže možno svojho priameho nástupcu v kokpite amerického tímu.

„Vynechal som prvý tréning, takže som sa v tom druhom potreboval dostať do rytmu. Pre počasie som však v závere nemohol dokončiť pretekové simulácie. Za celý deň som teda neodjazdil príliš veľa kôl,“ povedal po piatku Kevin Magnussen.

„Dúfajme, že v sobotu pridáme ďalšie. Nie je toho veľa, čo som si odniesol z tohto druhého tréningu, ale zajtra máme ešte jeden, takže uvidíme. Dážď by mi nevadil, aj keď Nico sa zdal byť dosť rýchly na suchej trati. Prijmem čokoľvek, čo nás čaká,“ dodal dánsky pretekár.

Súvisiace články

Diskusia