logo F1online.skF1online.sk

Norris zmenil názor a už od Verstappena nežiada ospravedlnenie

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala4. 7. 2024

Prešlo pár dní od VC Rakúska a atmosféra v padoku sa upokojila. Už sa Landovi Norrisovi pri pomyslení na Maxa Verstappena neotvára nožík vo vrecku. Na štvrtkovej tlačovej konferencii uviedol, že od svojho súpera nežiada ani ospravedlnenie.

V nedeľu večer sa zdalo, že priateľstvo Landa Norrisa s Maxom Verstappenom by mohol potopiť hneď prvý vážnejší stret na trati. Ako však napokon aj pilot McLarenu uznal, samotný incident až taký vážny nebol. Pôsobil tak preto, že jedno auto muselo odstúpiť a druhé dostalo defekt.

“Pravdupovediac si nemyslím, že by sa mal ospravedlňovať,” zmenil názor Lando Norris, ktorý sa k súboju vrátil na štvrtkovej tlačovke pred domácim víkendom. “Po pretekoch som v mix zóne povedal nejaké veci, pretože som bol frustrovaný. Bol som plný adrenalínu a emócií. Azda som povedal aj pár vecí, ktorým som už v priebehu týždňa neveril.”

“Bolo to tvrdé. Bol to dosť žalostný incident, ktorý nám obom ukončil preteky. Nebol to náraz ani zjavný kontakt. Zrejme došlo k najmenšiemu kontaktu, k akému mohlo, no pre nás oboch to malo strašné dôsledky, najmä pre mňa,” hodnotil víťaz tohtoročných pretekov v Miami, ku ktorým sa mohol pridať triumf aj zo Spielbergu.

Napokon na margo ospravedlnenia Norris doplnil, že nebude potrebné. “Takže nie, nemusí sa [ospravedlňovať]. Nečakám od neho ospravedlnenie. Nemyslím si, že by sa mal ospravedlňovať. Po preskúmaní som to videl ako dobré pretekanie, niekedy blízko na hrane. Ako som však povedal, obaja budeme radi opäť pretekať.”

Tak sa zdá, že po pár dňoch budeme môcť pomaly uzavrieť celú túto kapitolu a ktovie, možno už v nedeľu otvoríme ďalšiu. McLaren však najskôr bude musieť udržať krok s Red Bullom, ktorý si do Silverstonu priviezol nové komponenty vrátane podlahy a difúzoru.

Ak bude McLaren stále na rovnakej úrovni, Lando Norris zrejme využije získané poznatky a skúsenosti z predchádzajúceho víkendu, aby tentoraz Verstappena predbehol. “Naučil som sa veľa vecí. Veľa vecí som aj očakával a vedel som o nich, ale aj tak je to iné…”

Všetko si treba zažiť. “Keď súperíte s rôznymi ľuďmi, súperíte inak na čele, ako keď ste o niečo viac pozadu, kde sme boli približne posledný rok,” uvedomuje si rodák z Bristolu. Je prirodzené, že v boji o piate miesto nebudú piloti tak vystrkovať lakte, ako keď je v hre víťazstvo alebo majstrovský titul.

“Na druhej strane Max má úplne iný štýl pretekania ako mnohí ďalší jazdci a časť z toho je aj dôvod, prečo je majstrom sveta,” pokračoval Norris. “Všetko sme to preskúmali. Teším sa na ďalší víkend a pokúsim sa odviesť lepšiu prácu.”

Čím sa teda vyznačuje Verstappenov “iný” prístup k súbojom? “To už zachádzame do detailov,” zdráhal sa rozoberať jazdecký štýl obhajcu titulu. “Myslím si, že je to jasné a nemusíme o tom hovoriť. Je jasné, ako preteká. Je to tvrdé a na limite. Myslím si, že to milujeme, ja to milujem. Celý súboj s ním som si užil. Samozrejme, je škoda, že to dopadlo tak, ako to dopadlo.”

“Okrem toho sú však tie veci jasné aj z televíznych záberov. Teším sa, že tento víkend s ním budem opäť pretekať,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia