logo F1online.skF1online.sk

Norris znovu preskúmal incident s Verstappenom: Nič by som nezmenil

Lando Norris
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2024

Tlačové konferencie po pretekoch v Rakúsku a pred pretekmi v Silverstone delia len štyri dni. Je to dosť času, aby vychladli emócie? To sa ešte len dozvieme. Je však jasné, že dianie na Red Bull Ringu bolo poriadne intenzívne, keď protagonisti rozhodujúceho súboja vystúpili v médiách aj uprostred týždňa. Po Christianovi Hornerovi sa ozval aj Lando Norris.

Šéf Red Bullu poskytol rozhovor pre televíziu Sky, v ktorom opäť tvrdošijne obhajoval svojho zverenca. Ozval sa aj Lando Norris, ktorý reagoval oveľa pokojnejšie ako krátko po skončení pretekov. Znovu však zopakoval, že urobil všetko správne.

„Znovu som to preskúmal, celé sme si to ešte raz prešli, a nezmenil by som nič z toho, čo som spravil,“ vyhlásil Norris v Chris Moyles Show na Radio X. „Bojoval som a presne to chceme – chceme bojovať!“

„Nechceme sa sťažovať; Max ani ja nechceme, aby to skončilo takto, ale taký je niekedy život. Bojujeme, obaja chceme vyhrať a budeme tlačiť až na hranu. Zároveň je to vzrušujúce. Čakajú nás ďalšie súboje a ja sa na to teším,“ dodal Norris.

Vo fanúšikovskej obci sa medzitým strhla veľká prestrelka. Ako to už pri rivalitách býva, ľudia si vyberajú strany a stavajú barikády. Taký je však motoršport a také sú súboje koleso na koleso. Vlastne aj sám Norris priznal, že pri takomto tesnom boji je niekedy náročné s istotou určiť, kam vlastne smeruje vaše auto.

„Urobiť niektoré veci je za volantom oveľa ťažšie. Oveľa jednoduchšie je sa opýtať: ‚Prečo si to urobil? Prečo si neurobil toto?‘ Keď ste v aute a robíte tieto milimetrové rozhodnutia, je oveľa ťažšie to urobiť presne. Pri pohľade na televízor to vyzerá ľahko, ale keď vás delia dva centimetre, je takmer nemožné to posúdiť,“ vyhlásil Norris.

„Je to tak, ako to je. Stojíme proti našim súperom a milujeme to. Chceme vyjsť na trať a tvrdo bojovať. Boli by sme najradšej, keby to bolo ľahké, pretože chceme vyhrať, ale konkurencia na trati vám zároveň vyvoláva úsmev na tvári. Myslím si, že to bavilo každého, kto to sledoval,“ povedal Norris.

Súvisiace články

Diskusia