logo F1online.skF1online.sk

Norris sa podľa Marka správal „pateticky“. Domov neleteli spolu

Helmut Marko
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2024

Veľká cena Rakúska je za nami a po jej skončení sa, paradoxne, zdalo, že Helmut Marko je hlasom rozumu v tábore Red Bullu. Rakúšan po pretekoch pre nemeckú Sky povedal, že tím možno mal zasiahnuť, keďže Norris mal na konte štyri prekročenia traťových limitov. Podľa jeho slov bojovali obaja piloti zbytočne tvrdo. Po skončení víkendu sa však v rozhovore OE24 vrátil „starý dobrý“ Helmut Marko.

Rakúšan v rozhovore pre OE24 skritizoval Landa Norrisa za jeho správanie vo vysielačke. Označil ho za neskúseného pretekára, ktorý zatiaľ nevie bojovať na čele, a keďže Lando neletel s Verstappenom domov, mal jeho pilot aspoň pokoj. Na druhej strane tvrdí, že obaja muži sa o celej záležitosti porozprávajú.

Keď Marko dostal od reportéra otázku na jeho popretekové vyjadrenia, podľa ktorých bola zrážka oboch pilotov zbytočná, poradca Red Bullu vo svojej reakcii otočil. „Norris sa vo vysielačke správal pateticky. Tieto veci sa však stávajú a ja by som to označil za pretekársky incident, aj keď skôr to bol Norris, kto prekročil hranicu,“ vyhlásil Marko.

Na otázku, či v incidente zohrala rolu aj neskúsenosť britského pretekára, odpovedal: „Rozhodne.“

Čo teda bude s priateľstvom Norrisa a Verstappena? Obaja boli doteraz samé úsmevy a srandičky, ale Lando nasadil po pretekoch vážnu tvár a čakal na vyjadrenie od Maxa. Môžeme teda očakávať, že v Silverstone budú emócie ešte viac vybičované.

„Vyjadrenia od Norrisa, že Max by sa mal ospravedlniť, príliš nepomohli. Obaja sa však stretnú a porozprávajú,“ povedal Marko, podľa ktorého z Rakúska výnimočne neleteli spolu domov. „Obvykle letia spolu, ale v tomto prípade cestovali oddelene. Max tak aspoň mal tichý let domov.“

Red Bullu sa nedeľné preteky vymkli spod kontroly po vlastných chybách. Kým v predchádzajúcich týždňoch vyhrávali tím a Verstappen hlavne vďaka vlastnej bezchybnosti, v tomto prípade sa dopustili chýb Red Bull i jeho jazdec.

„Začalo to pokazenou zastávkou v boxoch. Max nemal s tými pneumatikami dostatok priľnavosti a Norris bol zrazu v dosahu DRS za ním. Vykonali sme 50 zastávok v boxoch za asi dve sekundy a niektoré z nich znamenali rozdiel medzi víťazstvom a porážkou. Nikto nie je na vine. Max mal použité pneumatiky a priľnavosť sa odrazu vyparila. Nevyšiel mimo trate, len stratil čas v štvrtej zákrute,“ povedal Marko.

Súvisiace články

Diskusia