logo F1online.skF1online.sk

Na Sainza tlačia „netrpezliví“ záujemcovia. On sa však nenechá znervózniť

Carlos Sainz
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2024

Carlos Sainz nám takmer úplne zastavil dianie na prestupovom trhu. Španielsky pretekár je aktuálne najžiadanejším prestupovým artiklom a o jeho služby sa zaujímajú všetky tímy stredu poľa. To je problém, keďže všetci ostatní jazdci musia čakať na jeho rozhodnutie. To podľa Carlosa vyvoláva určitú netrpezlivosť.

Williams, Sauber a Alpine sú považovaní za hlavných kandidátov na zisk španielskeho pretekára. Samotný Sainz hovorí, že sa nerozhodne na základe aktuálnych výkonov jednotlivých záujemcov, ale pozerá sa skôr na ich dlhodobú perspektívu.

V padoku však rastie netrpezlivosť. Tímy i ďalší jazdci čakajú na rozhodnutie. Carlos sa nikam neponáhľa a tým pádom musia všetci čakať. Keď si konečne vyberie, všetci ostatní si môžu vybrať tiež. Momentálne drží „kľúče od miešačky“ a možno si aj trochu užíva záujem, aj keď určite to nie je príjemné pomyslenie, že v budúcom roku stratí sedačku v top tíme.

„Aj keď možno existujú tímy, ktoré sú nervózne, alebo sa na mňa snažia tlačiť, toto je moja chvíľa a ja si chcem užiť túto chvíľu na stupňoch víťazov,“ povedal Sainz po Veľkej cene Rakúska. „Budem k tímom úprimný a otvorený. Pre mňa je to však strašne dôležitý krok, takže si doprajem čas na rozhodnutie.“

„Ak je niekto nedočkavý alebo trochu netrpezlivý, tak s tým nič neurobím. Je to moja budúcnosť, moje rozhodnutie a ja sa pokúsim hovoriť s každým čo najúprimnejšie. Doprajem si potrebný čas,“ odkázal Sainz.

Portál Motorsport.com nedávno avizoval, že taký Williams stratil trpezlivosť a obnovil rokovania s ďalšími jazdcami, aj keď španielsky pretekár zostáva na čele ich zoznamu. Záujem Audi je dlhodobo známy a v posledných dňoch sa ozval aj Alpine, čo najnovšie potvrdil aj poradca tímu Flavio Briatore.

Sainz okrem toho v Rakúsku stiahol stratu na tímového kolegu na pätnásť bodov. Keďže obaja sú v prvom rade súperi a sú známi svojou rivalitou (tú ešte posilnila skutočnosť, že Ferrari si vybralo Leclerca, nie Carlosa, aby v tíme doplnil Lewisa Hamiltona), musela Carlosa potešiť aj táto skutočnosť. Nezabúdajme, že vynechal preteky v Džidde, kde tiež mohol získať dôležité body.

„Keďže som vynechal preteky v Džidde, snažím sa nesústrediť na poradie v šampionáte, pretože v podstate súťažím s chlapcami, ktorí majú o preteky viac. Skôr sa snažím získať pódiá, víťazstvá a skvelé okamihy. Nie je ľahké konkurovať najlepším chlapcom na svete, keď oproti nim máte o preteky menej,“ povedal Sainz.

„Tuším, že mám päť pódií a jedno víťazstvo. To je veľmi dobrá štatistika. Myslím si, že tento rok jazdím dobre. Snažím sa užívať si tieto príležitosti a boje o pódiá, ktorých sa v budúcom roku nemusím dočkať,“ dodal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia