logo F1online.skF1online.sk

Očakávali sme, že nás Oscar dobehne, priznal Sainz

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 6. 2024

Napriek všetkému, čo sa v Rakúsku udialo na čele, zo štyroch najlepších tímov získalo tento víkend najmenej bodov Ferrari. Hlavným dôvodom je, že tento tím mal na Red Bull Ringu štvrté najrýchlejšie auto, tým vedľajším je hororový víkend Charlesa Leclerca. Vlajku Ferrari tak musel pozdvihnúť pódiový Carlos Sainz.

Španielsky pretekár asi objektívne nemohol urobiť nič lepšie. Aj keď stratil na víťazstvo len 4,5 sekundy, najvyšší stupienok bol Scuderii predsa len príliš vzdialený. Red Bull, McLaren aj Mercedes mali v Rakúsku lepšie tempo a prejavovalo sa to v priebehu celého víkendu.

„Na konci pretekov nás dobehol Oscar, čo sme aj očakávali vzhľadom na tempo McLarenu. Po problémoch tento víkend však odchádzame s ťažko vybojovaným pódiom. Na viac sme podľa mňa pred pretekmi ani nemohli pomýšľať,“ povedal Sainz pre televíziu Sky.

„Už je to druhý normálny víkend po sebe, keď sú Red Bull a McLaren jasne o krok pred nami a Mercedesom. Prvý Mercedes bol zároveň zakaždým o pol desatiny alebo desatinu pred prvým Ferrari. Podľa mňa je zrejmé, že taká je naša súčasná pozícia. Keď chceme urobiť pokrok, musíme sa sústrediť na naše slabiny, o ktorých sme hovorili posledných pár víkendov,“ dodal Sainz.

Španielsky pretekár sa bude modliť, aby Ferrari zabralo a priviezlo do Silverstone ďalšie vylepšenia. V rýchlych zákrutách to totiž monopostu SF-24 vôbec nejde a po nasadení posledných vylepšení začal poskakovať. Vraj sa chystajú ďalšie úpravy balíka červeného tímu, ktorý to bude potrebovať ako soľ.

„Myslím si, že v súboji s Mercedesom je to veľmi tesné. V posledných dvoch týždňoch bol lepší Mercedes rýchlejší ako lepšie Ferrari. Keď sa chceme dostať do hry v Silverstone, musíme urobiť krok vpred. Presne na to sa sústredíme,“ povedal Sainz pre F1 TV.

V porovnaní s úvodom sezóny došlo k určitej zmene. Spomeňme si na Austráliu, kde mal Max Verstappen technický problém a bol to práve Carlos, kto čakal ako prvý za ním na podobnú príležitosť. V Rakúsku to pilotovi Red Bullu opäť nevyšlo, ale tentokrát číhal na svoju príležitosť George Russell, nie Ferrari.

„V počiatočnej fáze sezóny by sme vyťažili viac z bitky vpredu. Realita je však taká, že v tejto fáze roka prenasledujeme Mercedes a sme o krok pozadu za McLarenom a Red Bullom. Mali sme v poslednom čase nejaké problémy s autom, ktoré chceme rýchlo vyriešiť,“ ubezpečil Sainz.

Súvisiace články

Diskusia