logo F1online.skF1online.sk

Alonso vyzdvihol Strollovu pracovitosť aj vzťah, aký ešte nemal so žiadnym kolegom

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala28. 6. 2024

Lance Stroll vo štvrtok potvrdil, že zostane v Aston Martine aj v najbližších rokoch. Podľa Fernanda Alonsa sú to vynikajúce správy pre celú stajňu, pretože taký pracovitý a zapálený človek sa stajni zíde. Teší ho aj ich spolupráca a dobré vzťahy.

Vzhľadom na to, že majiteľom Aston Martinu je Strollov otec Lawrence, sme toto potvrdenie azda ani nepotrebovali. Na druhej strane je prekvapujúce, že sme naň čakali až doteraz. Alonso na to tiež nemá odpoveď a zamýšľa sa, či Kanaďan predsa len neuvažoval o tom, ako naloží so svojou budúcnosťou.

V každom prípade sa Fernando Alonso teší z nezmenenej jazdeckej zostavy. “Myslím si, že pre tím sú to skvelé správy. Zrejme trochu uvažoval o budúcnosti, alebo na čo vlastne čakal, ale pre nás sú to skvelé správy, pretože tento tím veľmi dobre pozná.”

“Až na pár rokov vo Williamse strávil celú svoju kariéru v tomto prostredí s rovnakou partiou ľudí. Dokáže tu veci zlepšiť, keďže vie, čím bol Aston v minulosti a čím je teraz, čo sa zmenilo k lepšiemu a k horšiemu. Má všetky tieto informácie.”

“Ja to zas čerpám z rôznych iných tímov, takže spoločne môžeme pomôcť vybrať najlepšie riešenia,” vysvetľuje, v čom spočívajú výhody tohto rozhodnutia. “Myslím si, že za tohto jeden a pol roka vychádzame veľmi dobre. Aj pre mňa osobne sú to veľmi pozitívne správy, že môžem pracovať s niekým, kto uvažuje v rovnakom smere a pomáha tímu, neuprednostňuje svoje vlastné želania. Pre tím sú to dobré správy.”

Lance Stroll v minulosti potvrdil, že mu talent a rýchlosť nechýba. V tejto sezóne dokázal poraziť Fernanda Alonsa v štyroch kvalifikáciách, čo je lepšia štatistika, akú má Pérez proti Verstappenovi, Hamilton voči Russellovi alebo Piastri a Sainz voči svojim tímovým kolegom.

A okrem toho mu nechýba motivácia, hlási Alonso. “Je veľmi horlivý človek a zaviazaný odovzdať vo svojej práci maximum. Na simulátore intenzívne pracuje, žije vo Veľkej Británii a to jasne pomáha. Sme v neustálom kontakte o tíme a o monoposte. Aj posledné dva dni po Barcelone sme boli neustále na WhatsAppe. Dokonca aj v nedeľu v noci po Barcelone sme si vymenili pomerne dlhú správu.”

“Nespomínam si, že by som mal v minulosti takýto vzťah s iným tímovým kolegom,” pokúsil sa vydolovať z minulosti obdobný prípad. “Je vždy veľmi otvorený a z jazdeckého hľadiska sa pýta na veľa vecí, na techniku brzdenia, rôzne typy okruhov…”

“Ja som do tohto tímu prišiel na veľmi dlhodobý projekt v mojom živote, v mojej kariére. Dúfajme, že keď už nebudem jazdiť, tak Lance sa stane lídrom tejto stajne. Ja ho budem podporovať, aj keď už nebudem sedieť za volantom,” doplnil Alonso.

Súvisiace články

Diskusia