logo F1online.skF1online.sk

Marko nečaká ľahký víkend: Zatiaľ sme na nájdenie balansu potrebovali tri tréningy

Max Verstappen
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala28. 6. 2024

Tento piatok bude o niečo napínavejší ako tie predchádzajúce nielen z pohľadu fanúšikov, ale aj Red Bullu. Na prípravu monopostov bude mať totiž každý len jeden voľný tréning, čo sa môže červeným býkom máliť.

Keď sa v piatok ešte o ničom nerozhoduje, Red Bull RB18 zvykne trucovať. Inžinieri ho však v priebehu noci a v treťom tréningu spravidla úspešne dajú do parády a na kvalifikáciu je takmer stopercentne pripravený. Bude preto zaujímavé sledovať, ako sa s tým domáca stajňa vysporiada na Red Bull Ringu.

Helmut Marko v stĺpčeku pre speedweek.com píše, že môže nastať aj problém podobne ako v Barcelone. “My sme v piatok vyrazili na trať s autom, ktoré nebolo dobre vyvážené. Trvalo nám až do kvalifikácie, kým sme z neho vydolovali celkom slušnú konkurencieschopnosť.”

“Hneď v piatok počas dlhých jázd sme videli, že McLareny sú oveľa rýchlejšie než my,” vracia sa k predchádzajúcemu víkendu športový poradca tímu. McLaren naberá na sile. “V tejto chvíli majú auto, ktoré funguje na každom type okruhu, s každou zmesou pneumatík a takmer okamžite, keď vyrazia na trať.”

Ťažko predpovedať, s akými kartami bude hrať Red Bull v piatok. “V Spielbergu nás čaká ďalšia výzva. Max sa vždy dostane k príležitosti vyhrať, ale teraz nás čaká šprintový víkend. To znamená, že na vyladenie monopostu budeme mať len jeden tréning. V poslednej dobe sme však potrebovali tri tréningy na to, aby sme našli správny balans. Ak tieto ťažkosti pretrvajú, môže nám to dosť znepríjemniť život.”

Čaká nás teda ďalšia bitka medzi Red Bullom a McLarenom? Môžeme s ňou rátať, ale aj s “Max faktorom”, ako ho nazýva Marko. “Lando je aj naďalej našim hlavným súperom. Max však jazdí prakticky bezchybne, čo, vďakabohu, Lando zatiaľ nedokáže. Dúfam, že z Mercedesu sa na istý čas stane druhá najväčšia sila. To by nám určite pomohlo s vyhliadkami v šampionáte.”

Súvisiace články

Diskusia