logo F1online.skF1online.sk

Verstappen nesúhlasí s organizátorom VC Veľkej Británie. Podporil ho aj Hamilton

Pred štartom VC Veľkej Británie v Silverstone
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala20. 6. 2024

Životné náklady neustále rastú, s nimi aj ceny vstupeniek, no reálne príjmy nestíhajú ani jednému, ani druhému. Pociťujú to aj vo Veľkej Británii, kde sa však ako ten poškodený cíti organizátor pretekov. Max Verstappen a Lewis Hamilton nesúhlasia s tvrdením, že súčasná dominancia je zodpovedná za ochabnutie diváckeho záujmu o lístky.

Ak by ste chceli vycestovať na Veľkú cenu Veľkej Británie, vedzte, že najlacnejšie trojdňové vstupenky “na trávu” vás v tejto chvíli vyjdú na minimálne 400 eur. Ak by ste chceli mať svoje miesto na tribúne, rátajte s aspoň 650 eurami. Predstavte si však, že na víkend nechcete ísť len sami, ale aj s celou rodinou. Pre štvorčlennú rodinu to je náklad, ktorý si mnohí nemôžu dovoliť.

Organizátor Stuart Pringle však ceny obhajuje a za slabším predajom vstupeniek vidí slabnúci postcovidový efekt, zmenu nákupného správania a v neposlednom rade dominanciu Maxa Verstappena. Holanďan na tieto tvrdenia zareagoval vo štvrtok pred VC Španielska.

“Nemyslím si, že to je moja vina. Formula 1 je v tejto sezóne veľmi vzrušujúca a v súčasnosti veľa tímov bojuje o víťazstvá,” kontroval Max Verstappen. “Ak sa organizátorovi nedarí zaplniť všetky miesta a obviňuje z toho niekoho iného, najskôr by sa mal pozrieť do zrkadla, čo robí zle. Pretože na iných miestach sa všetko plní veľmi ľahko.”

Lewis Hamilton sa postavil na stranu svojho rivala z Red Bullu. Takisto si myslí, že problém nebude v akcii na trati, ale v čoraz vyšších cenách, ktoré si za lístky pýta organizátor.

“Toto je neskutočné podujatie. Keď sa naň pozriete z vtáčej perspektívy, uvidíte, že sa minie všetko miesto. Veľa fanúšikov sem príde a zažije skvelý víkend,” rozhovoril sa Lewis Hamilton. “Jednu vec by sme však podľa mňa mali sledovať. Sú ňou ceny lístkov.”

“Postupne rastú a pri súčasných životných nákladoch si myslím, že sú príliš vysoké. Pozerám sa na to z pohľadu fanúšika, ktorý by chcel prísť so svojou rodinou. Je to nesmierne drahé. Bolo by dobré sa pozrieť na to, ako to spraviť pre ľudí o čosi dostupnejšie,” odkázal organizátorovi sedemnásobný šampión.

Súvisiace články

Diskusia