logo F1online.skF1online.sk

Strolla prekvapujú otázky o jeho budúcnosti. Príde oficiálne oznámenie?

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 6. 2024

Lance Stroll a Aston Martin spôsobujú novinárom a ľuďom na sociálnych sieťach drobné vrásky. Každému je jasné, že kanadský pretekár bude pokračovať v tíme aj v nasledujúcej sezóne, ale keďže sme zvyknutí na oficiálne tlačové vyhlásenia, nikto nevie, či je jeho budúcnosť stopercentne zaistená. Samotného Strolla tieto otázky prekvapili a v Kanade potvrdil, že nemá žiadne „zajačie úmysly“.

Za posledné roky sme niekoľkokrát videli v médiách pri dĺžke Lancovho kontraktu slovo „na neurčito“. Je možné, že z dvadsiatky pilotov je Stroll jediný, ktorého kontrakt nie je viazaný na dĺžku, s otcom uzavrel jednoducho „trvalý pracovný pomer na dobu neurčitú“. To však spôsobuje drobné zmätenie, keďže sme zvyknutí, že tímy oficiálnou cestou oznamujú príchod či zotrvanie svojich jazdcov.

Aston Martin však zatiaľ oficiálne potvrdil „len“ predĺženie zmluvy s Fernandom Alonsom. Šéf stajne Mike Krack vtedy sľuboval, že formálne potvrdia aj Strolla, ale zatiaľ sme sa toho nedočkali. „Áno, mojím zámerom je určite pokračovať aj v roku 2025. Zdá sa, že v poslednom období je to celkom populárna otázka,“ povedal prekvapený kanadský pretekár pred novinármi na domácej pôde.

„Sledovať dianie v Silverstone je nesmierne vzrušujúce, celý projekt a rast tímu v posledných rokoch. Naďalej pritom rastieme, takže mojím cieľom je rozhodne pokračovať a byť aj naďalej súčasťou projektu,“ povedal Stroll.

Aston Martinu sa však v poslednom období príliš nedarí a tím čelí rastúcemu tlaku. Kým v úvode sezóny sa pevne držal v najlepšej päťke a pomýšľal na ďalšiu ofenzívu, v posledných týždňoch je stále menej úspešný pri odrážaní útokov zo strany tímov druhého sledu. Podľa Strolla je však náprava na ceste.

„Konzistentne sme bojovali v najlepšej päťke alebo sedmičke. Myslím si, že začiatkom roka sme boli rýchli na jedno kolo. Aj keď sme sa v pretekoch trápili s degradáciou, stále sme sa pohybovali okolo najlepšej päťky alebo sedmičky,“ hovorí kanadský pretekár.

„Teraz však aj pri dobrom víkende bojujeme o posledný bod či dva. Ako tím chceme pomýšľať vyššie a myslím si, že sa nám podarilo pochopiť naše problémy. Vieme, aké rozhodnutia a smery nás priviedli na túto cestu; vieme, akých chýb sme sa dopustili, teraz ich potrebujeme napraviť a nasadiť vylepšenia, ktoré to vyriešia. Nepôjde to však z noci na deň,“ vysvetlil Stroll.

„Dúfam, že realisticky to nemusí trvať príliš veľa pretekov. Pár týždňov to však potrvá. Stále je pred nami dosť pretekov a dosť dlhá sezóna, ale čaká nás nejaká práca,“ dodal.

Krack sľubuje oficiálne potvrdenie

Príde však aj oficiálne potvrdenie alebo sa Aston Martin uspokojí s takouto komunikáciou? Podľa šéfa stajne Mikea Kracka sú všetky záležitosti usporiadané a interne veľmi dobre vedia, že Stroll bude pokračovať. Otázka je, či je nevyhnutné to vyhlásiť aj oficiálnou cestou.

Podľa slov Luxemburčana povedal Stroll novinárom to isté, čo vyjadril pred ním. „So mnou komunikoval úplne rovnako,“ potvrdil Krack. „Myslím si, že sme mali na túto tému dobrý rozhovor. Vieme, že Aston Martin je Lancovým domovom. Radšej sa bude koncentrovať na preteky. Máme toho na práci viac ako dosť. Myslím si však, že čoskoro to budeme musieť komunikovať.“

Súvisiace články

Diskusia