logo F1online.skF1online.sk

Piastri si užíva štart do sezóny: Pred rokom 5 bodov, teraz 71

Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl4. 6. 2024

Oscar Piastri vo svojej druhej sezóne potvrdzuje svoj majstrovský potenciál. V Monaku zaznamenal premiérové pódium v tomto ročníku, a azda je len otázkou času, kedy si siahne aj na prvé víťazstvo v pretekoch.

Rodák z Melbourne už jeden triumf na konte má, ten je však z minuloročného šprintu v Katare. V Monaku však naznačil, že by čakanie na prvenstvo v klasických pretekoch vôbec nemuselo trvať tak dlho.

„Náš štart do sezóny bol výrazne lepší než pred rokom. Aj ja sa cítim viac etablovaný. Vnímam väčšiu sebadôveru, keďže už mám na konte zopár dobrých výsledkov. Jednoducho, mám ten extra faktor v podobe určitého komfortu,“ spokojne vyhlásil Oscar Piastri.

Čísla hovoria úplne jasnou rečou. V nováčikovskej sezóne mal Piastri po úvodných ôsmich podujatiach 5 bodov, dnes ich má v rovnakej fáze 71. V celom minulom ročníku nazbieral 97 bodov, takže tento počet už čoskoro prekoná.

Uvidíme, koľko bodov získa v Kanade, kde McLaren ťahá priam neuveriteľnú negatívnu šnúru. Britský tím tam naposledy bodoval ešte v roku 2014! Odvtedy tam vyšiel sedemkrát po sebe naprázdno.

Samotný Oscar Piastri sa cíti v druhej sezóne výrazne lepšie, oproti nováčikovskému roku však výrazne nezmenil svoj prístup či prípravu na súťažné víkendy.

„Úprimne, nič výrazné som nemenil. Všetko v rámci prípravy je viac-menej podobné ako pred rokom. Určitá nervozita je naďalej prítomná. Aj samotná príprava sa veľmi podobá na tú z minulej sezóny,“ hovorí pilot McLarenu.

Výhodou je, že vo svojom druhom roku v F1 už lepšie pozná jednotlivé okruhy či ich špecifiká. „Je iné, keď prídete na okruhy a máte s nimi už nejakú skúsenosť v monoposte F1. Je to jednoducho prirodzený vývoj,“ uzavrel Oscar Piastri.

Súvisiace články

Diskusia