logo F1online.skF1online.sk

Alonso: Posledné preteky boli pre nás budíček

Fernando Alonso
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala29. 5. 2024

McLaren sa priebehu roka premenil z “vymetača” posledných priečok takmer na majstrovského kandidáta. Aston Martin sa však rúti presne opačným smerom. Fernando Alonso je rád, že jeho tím dostal v Imole a v Monaku facku skôr, než by bolo neskoro.

Aston Martin do Imoly priviezol najväčší balík vylepšení zo všetkých. Vedenie tímu ubezpečovalo, že všetko funguje podľa očakávaní, ale výsledky im zatiaľ nedávajú za pravdu. Britský tím od ich nasadenia nazbieral len dva bodíky. Problémy bol o to evidentnejšie, že Fernando Alonso v Imole viackrát vyšiel z trate, ba dokonca na výjazde zo zákruty Rivazza vrazil do bariéry.

“Tieto dva víkendy boli pre nás kľúčové, aby sme pochopili naše slabiny, auto, aj ako ho zlepšiť,” povedal Fernando Alonso po dojazde v Monaku. “Keď máte problémy, tak sa z nich dozviete viac než z víťazstiev.”

Dvojnásobný šampión hľadá pozitíva. “Myslím si, že sa toho učíme veľa na zvyšok roka a na sezóny 2025 a 2026. Tieto dva preteky boli pre nás veľkým budíčkom. Veľmi nám to prospeje.”

Keďže továreň len prednedávnom vyprodukovala jeden balík vylepšení, nemôžeme čakať, že by druhý nasledoval hneď po ňom. Fernando Alonso pripravuje fanúšikov Aston Martinu na to, že chvíľu budú musieť vydržať, že pri pohľade na výsledkové listiny sa nebudú usmievať.

“Po Imole a Monaku sme mali isté pochybnosti, že sa nám nedarilo byť dostatočne rýchli. Musíme sa pokúsiť zvrátiť tento trend,” vyzýva svoj tím Fernando Alonso. “Bude nám to trvať niekoľko pretekov, kým predstavíme výrazné vylepšenie auta.”

“Dovtedy musíme dať do toho všetko. Aby sme získali dobré výsledky, potrebujeme sa zlepšiť na trati. Čakajú nás aj lepšie, aj horšie dni. Musíme zostať jednotní,” uzavrel pilot Aston Martinu.

Súvisiace články

Diskusia