logo F1online.skF1online.sk

Jos Verstappen nie je spokojný s Red Bullom: Mali by sa vrátiť k pretekaniu

Jos Verstappen a Helmut Marko
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala28. 5. 2024

Každá éra dominancie sa raz pominie, no malo by kraľovanie Red Bullu dospieť k svojmu koncu v tejto sezóne? Otec obhajcu titulu Jos Verstappen nalieha na červených býkov, aby sa vzchopili a so situáciou niečo spravili.

Z bodového hľadiska Red Bull zaznamenal najhorší súťažný víkend od dvojitého vypadnutia v Bahrajne 2022. Nebolo to však spôsobené zhodou okolností či smolou. Červeným býkom v Monaku reálne chýbala rýchlosť.

Jos Verstappen v rozhovore pre De Telegraaf uviedol, že má obavy, či sa už Red Bull nezačína potápať. “Zdá sa, že sa už končí éra, keď mal Red Bull dominantný monopost,” nechal sa počuť bývalý pretekár, ktorý už od začiatku sezóny vystríha pred explóziou v tíme. “Možno by mali opäť začať venovať o čosi viac pozornosti pretekaniu a vzájomnej komunikácii, a nie iným veciam…”

Konkretizáciu toho, akým “iným veciam” sa má venovať vedenie Red Bullu, už Verstappen neposkytol. Počas víkendu však nechýbal na okruhu, a tak by mal mať čerstvé informácie z prvej ruky o tom, čo sa deje v tíme.

My do zákulisia nevidíme, no výkony Red Bullu v Miami, Imole a aj Monaku naznačujú, že pomer síl sa na čele vyrovnáva. “Určite prídu preteky, na ktorých bude Red Bull v dobrej forme, ale som veľmi zvedavý, ako toto idú vyriešiť. Niečo sa tam musí udiať.”

“Red Bull musí nájsť príčinu tohto problému, pretože je jasné, že tímy ako Ferrari a McLaren sa približujú,” zdôraznil Jos Verstappen, podľa ktorého by sme si mali všimnúť aj výkonnosť Red Bullu v úvode sezóny a dnes. Vhodným indikátorom však nie je jeho syn, ale tímový kolega. “Maxovi sa to stále akosi darilo maskovať, ale pri Sergiovi Pérezovi začína byť tento veľký rozdiel evidentný.”

Súvisiace články

Diskusia