logo F1online.sk

Pérez pripúšťa možnosť, že sezónu 2021 vynechá

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala12. 11. 2020

Sergio Pérez stále netuší, ako bude vyzerať jeho program pre nasledujúcu sezónu. V hre zostáva už len niekoľko sedačiek a ročník sa nám nezadržateľne chýli ku koncu. Pérez by bol rád, keby sa veci začali hýbať rýchlejšie, no keďže to tak nevyzerá, nevylučuje ani dočasný odchod z Formuly 1.

Pérezovo meno sa spája s Red Bullom a Haasom. V Red Bulle by mohol o sedačku Alexa Albona zviesť boj s Nicom Hülkenbergom, a v Haase zas s bohatým Nikitom Mazepinom. Všetko zrejme stojí a padá práve na Red Bulle; ten by mal byť Pérezovou prvou voľbou. Ak tu neuspeje, potom môže začať rokovať s Haasom. A aj pre Haas je výhodné si počkať na rozhodnutie červených býkov. Ak Péreza nevezmú, postavia proti sebe kufrík plný peňazí od Mazepina a od Péreza a porovnajú, ktorý je štedrejší.

“Momentálne treba počkať a uvidíme. Sezóna sa chýli ku koncu a ako som už predtým povedal, kým tímy neohlásia svojich jazdcov, tak každý z nich predstavuje jednu z možností. Každý tím, ktorý ešte nepotvrdil svoje jazdecké zloženie. Uvidíme,” hovoril Sergio Pérez na štvrtkovej tlačovke v Istanbule.

Následne pokračoval: “Koniec sezóny nie je tak ďaleko, takže určite potrebujem vedieť, čo sa stane, aby som si vedel všetko naplánovať. Všetko sa to deje príliš neskoro. Už sa blíži december, takže veľa času nezostáva.”

Pérezova budúcnosť nevyzerá dobre. Ak sa vo Formule 1 neuchytí, zrejme už nebude mať čas sa ani porozhliadnuť do širšieho motoršportového sveta a skúsiť svoje šťastie inde. Mexičan si to uvedomuje a ráta aj s možnosťou, že sa na veľké ceny bude pozerať už len zo svojej obývačky.

“Všetko sa teraz deje tak neskoro. Vyzerá to tak, že sa až dosť neskoro dozviem, či budem vo Formule 1 pokračovať. Takže aj rok voľna prichádza do úvahy. Ale uvidíme, čo sa stane najbližších pár týždňov,” doplnil.