logo F1online.sk

Binotto bude v Turecku chýbať, zostal v Maranelle

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala12. 11. 2020

Ferrari sa bude musieť v Turecku zaobísť bez svojho kormidelníka Mattiu Binotta. A hoci nebude na súťažný víkend dohliadať osobne, pri jeho priebehu predsa len bude mať hlavné slovo, bude však pracovať z Maranella.

Binotto pred pár dňami vysvetlil, že neplánuje poletieť na všetky veľké ceny sezóny 2021, ktorej kalendár sa nafúkol na až 23 podujatí. V súvislosti s tým spomenul aj možnosť, že niektoré preteky vynechá už tento rok. Veľká cena Turecka je prvým takýmto súťažným víkendom.

“Mattia vždy pristupoval k svojej úlohe veľmi inovatívnym spôsobom, snažil sa myslieť nekonvenčne,” hovorí Laurent Mekies, športový riaditeľ Scuderie. “Prišiel so spôsobom práce, ktorý mu umožní väčšiu mieru flexibility, aby si čo najefektívnejšie poradil s prioritnými úlohami.”

Momentálne je pre Ferrari prioritný vývoj pohonnej jednotky pre budúcu sezónu. “Tento jeho prístup aplikoval, už keď bol technickým riaditeľom, teraz ako šéf tímu ho využíva v ešte väčšej miere.”

“Na prvý pohľad to pôsobí zvláštne, že nie je fyzicky prítomný na brífingoch a na boxovom múriku,” uznáva Mekies. “Ale plne využije súčasné komunikačné technológie, vďaka ktorým budú všetci jasne počuť jeho slová. Či už ide o ľudí v rámci tímu, alebo mimo neho.”

V čase pandémie časť tlačových konferencií a rozhovorov s novinármi prebieha na online-báze, čiže o vyjadrenia Mattiu Binotta by sme nemali prísť, aj keď bude fyzicky v Taliansku.