logo F1online.sk

F1online Podcast: Ľudské práva vs prachy – patrí Saudská Arábia do kalendára F1?

F1online Podcast
Ladislav Király
Ladislav Király10. 11. 2020

Pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli o tom, že v kalendári pre rok 2021 bude aj Veľká cena Saudskej Arábie. Súťažiť sa teda bude v ultrakonzervatívnej krajine riadiacej sa právom šária, ktorá má dlhodobo problémy s dodržiavaním základných ľudských práv.

Mala by Formula 1 ísť do krajiny, kde má hlas ženy len polovičnú váhu? Do krajiny, kde je homosexualita trestná a kde je trestný dokonca aj pokus o akúkoľvek obhajobu homosexuálov? Prípadne kde je absolútne neprípustné čo i len spomenúť ateizmus alebo feminizmus?

Saudská Arábia je v niektorých smeroch doslova v stredoveku a uplatňujú sa tam aj fyzické tresty ako bičovanie či ukameňovanie, trestom za krádež je odťatie ruky a zavedený je aj trest smrti.

V súvislosti so Saudskou Arábiou je tých čudných a doslova neuveriteľných vecí viac. V aktuálnom podcaste F1online vám (nielen) o nich povedia viac naši redaktori Miro Gaži a Ladislav Király.

F1online podcasty nájdete na YouTube a na všetkých zvukových platformách.

Hlavným partnerom podcastov je eshop s autodoplnkami 12volt.sk, pričom v tomto dieli sme sa zamerali na predstavenie pomôcok, ktoré bude každý vodič potrebovať v zimnom období, teda škrabky, metličky, rozmrazovače, lopatky, ale napríklad aj štartovacie káble. Pozrite si rubriku ZIMA.

Pri objednávke cez 12volt.sk do poznámky uveďte “f1online”. Vďaka!

Súvisiace články