logo F1online.skF1online.sk

Sempre Senna! McLaren sa v Monaku predstaví v brazílskych farbách

Špeciálne lakovanie McLarenu
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 5. 2024

Špeciálne lakovanie ako sa patrí! McLaren sa toho opäť nebál a na rozdiel od Ferrari v Miami pricestuje do Monaka v poriadne odvážnom šate. Na prvý pohľade je jasné, že stajňa si v uličkách Monte Carla uctí svoju najväčšiu legendu – Ayrtona Sennu.

Tridsať rokov po smrti brazílskej legendy si McLaren pripomenie jeho pamiatku na mieste jeho veľkých víťazstiev i pádov. Trojnásobný šampión bol špecialistom na Monako. V roku 1988 tu porazil Alaina Prosta v kvalifikácii o 1,4 sekundy, ale potom v pretekoch zbytočne havaroval a jeho neskorší opis tejto udalosti sa stal jedným zo základov mýtu o Sennovi.

McLaren si svoju legendu uctí v spolupráci so sponzorom OCX a Senna Brand. McLaren už pred pár rokmi vytvoril superšport Senna, ktorý sa taktiež objavil v prezentácii špeciálneho lakovania. „Lakovanie je poctou jeho pamiatke a pripomienkou jeho života a vplyvu na McLaren a Formulu 1 tridsať rokov po jeho smrti. Žiarivá žltá, zelená a modrá farba je inšpirovaná jeho ikonickou prilbou,“ uviedol McLaren s dodatkom, že presne v týchto farbách sa predstaví na VC Monaka 2024.

Samozrejme, k špeciálnemu lakovaniu sa pridajú aj špeciálne kombinézy a predávať sa budú aj tričká a ďalšie veci pre fanúšikov.

„Tím je hrdý, že prostredníctvom týchto farieb môže oceniť a osláviť výnimočný život a pretekársky odkaz Ayrtona Sennu. Senna zostáva uctievaný a rešpektovaný ako najväčšia ikona Formuly 1 a najoceňovanejší jazdec McLarenu. Jeho vplyv na McLaren je obrovský, a to nielen rekordmi, ale aj prítomnosťou v tíme a teraz aj jeho odkazom. Je pre nás cťou, že zaňho budeme pretekať na jeho najúspešnejšom okruhu v jeho zeleno-žlto-modrých farbách,“ uviedol pri príležitosti predstavenia nového lakovania generálny riaditeľ McLarenu Zak Brown.

Predchádzajúca fotkaAktuálna fotkaNasledujúca fotka
X/McLaren 1/5
X/McLaren
X/McLaren
X/McLaren
X/McLaren
X/McLaren

Súvisiace články

Diskusia