logo F1online.skF1online.sk

Alonso: Boli to najnudnejšie preteky histórie. Ako vždy, keď štartujeme vzadu…

Fernando Alonso
© X/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala19. 5. 2024

Fernando Alonso ešte nikdy vo svojej kariére nedorazil do cieľa na takej nízkej pozícii. Španiel len krútil hlavou a lamentoval, že Veľká cena Emilia Romagna bola taká nezáživná práve dnes, keď by od nej potreboval presný opak.

Hviezda Aston Martinu pred pretekmi avizovala, že v tíme sa rozhodli štartovať z boxovej uličky, aby si vyskúšali aj iné nastavenia monopostu a pripravili sa na blížiace sa Monako. Z tohto uhla pohľadu sa VC Emilia Romagna premenila na akési súkromné testy, no nebol by to Fernando Alonso, keby sa zmieril s pozíciou štatistu.

Nakoniec sa však musel. Predbiehanie bolo v Imole dosť ojedinelé a Alonsovi nepomohol ani výjazd bezpečnostného vozidla. Bernd Mayländer musel zasahovať zakaždým od roku 2020, len dnes si mohol vyložiť nohy. Nevideli sme fázu VSC a s výnimkou prvého kola dokonca ani jednu žltú vlajku.

“Toto bol jeden z tých víkendov, keď cítite frustráciu, pretože viac-menej dopredu viete, čo sa v pretekoch stane,” uviedol Fernando Alonso pre F1 TV. “Dúfate v nejaký výjazd bezpečnostného vozidla, červené vlajky alebo niečo, čo by mohlo trochu premiešať tie preteky. Avšak, ako obyčajne, keď štartujeme na chvoste, z toho boli najnudnejšie preteky v dejinách.”

Aston Martin si do Imoly priviezol najviac vylepšení zo všetkých, ale totálne s nimi pohorel. Alonso vypadol už v prvej časti kvalifikácie a Lance Stroll v kvalifikácii predviedol svoj štandard. Česť tímu zachránil aspoň v pretekoch ziskom dvoch bodov.

“Musíme si počkať na všetky dáta, ktoré sme dnes nazbierali, a spýtať sa tímu, aké boli rozdiely medzi našimi monopostmi,” pokračoval Alonso. “Zvolili sme si rôzne nastavenia, nuž uvidíme, pre ktorý smer sa rozhodneme pred nasledujúcimi veľkými cenami.”

“Bol to ťažký víkend. Kvalifikácia tu definuje všetko a rovnaké to bude v Monaku. Potrebujeme zajazdiť dokonalú sobotu, čo by nám v nedeľu uľahčilo život,” zdôraznil dvojnásobný šampión.

Súvisiace články

Diskusia