logo F1online.skF1online.sk

Norris: Iba hlupák mohol veriť, že Red Bull sa z toho nedostane

Lando Norris
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 5. 2024

V piatkových tréningoch sme sledovali trápenie Red Bullu, v treťom tréningu vyrovnané časy Red Bullu, Ferrari a McLarenu, v Q3 si Max Verstappen odkontroloval pole position. Aj keď boli Oscar Piastri a Lando Norris blízko, z prvého miesta odštartuje ôsmykrát v rade holandský pretekár. Norrisa tento výsledok určite neprekvapil.

Max Verstappen vyjadril po kvalifikácii veľkú úľavu. Už sme si v posledných týždňoch zvykli, že sa z pole position ani neraduje. Teraz sa z výsledku radoval a po piatkových problémoch sa Red Bull vrátil na čelo. McLaren možno potvrdil svoju formu z Miami, ale na lídra šampionátu zrejme ešte kúsok stráca.

„Viem, že Max nemá najhladší víkend, ale keď si niekto myslel, že sa z toho on alebo Red Bull nedostane a neodvedie v kvalifikácii dobrú prácu, tak je podľa mňa trochu hlupák,“ prehlásil Lando Norris po skončení kvalifikácie.

„Naozaj som očakával, že bude opäť na správnej ceste. Ďalšia tesná prehra v kvalifikácii je otravná, ale sme blízko a ako tím sme spokojní. Všetci sme podali dobrý výkon. Ak dokážeme pokračovať a budeme mať dobré pretekové tempo ako v piatok a ako v Miami, tak nás podľa mňa čakajú dobré preteky,“ povedal Norris.

Ten sa pokúsi v nedeľu zopakovať svoj husársky kúsok z Miami. McLaren má tempo, ale v pretekoch nečaká tím nič jednoduché. Predbiehanie bude náročné, ale ako sme videli v Austrálii či v Miami, stať sa môže skutočne čokoľvek.

„Na tejto trati je takmer nemožné predbiehať, najmä pri takých malých rozdieloch. Vždy sa však snažíte využiť chyby a problémy iných,“ povedal Norris. „Myslím si, že máme tempo. Nedeľa vždy prináša odlišnú výzvu. Sme v dobrej pozícii a Max nemá najčistejší víkend, ale tu sa takmer nedá predbiehať, takže bude záležať od vecí ako štart, prvá zákruta, stratégia či zastávky v boxoch. Drobnosti budú v nedeľu dôležité.“

Súvisiace články

Diskusia