logo F1online.skF1online.sk

Cunoda hneď našiel rýchlosť. Ricciardo priznal, že ju ešte hľadá

Júki Cunoda, iskry
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala17. 5. 2024

Domáci tím Racing Bulls sa zaradil k víťazom piatkových tréningov v Imole. Júki Cunoda obsadil skvelé tretie miesto a aj keď mal Daniel Ricciardo väčšie problémy, len tesne zaostal za prvou desiatkou. Pred sobotou obaja pomýšľajú na postup do Q3.

Júki Cunoda si v prvom tréningu vyskúšal prejazd štrkovou zónou za zákrutou Rivazza, ale po zvyšok jázd sa držal medzi bielymi čiarami a čo je dôležitejšie, v prvej desiatke. Nakoniec zakotvil za Charlesom Leclercom a Oscarom Piastrim.

“Cítim sa dobre, pre nás to bol veľmi pozitívny deň,” pochvaľoval si piatok Júki Cunoda, pre ktorého je to svojím spôsobom domáca veľká cena. Žije totiž vo Faenze, ktorá je vzdialená od Imoly len 15 kilometrov. “Jazdili sme konzistentne už od prvého tréningu. Teším sa na nasledujúce dni našich domácich pretekov.”

Ak sa nič závažné nestane, v sobotu by z toho mohol byť ďalší postup do elitnej desiatky. “Áno, zatiaľ to vyzerá tak, že postup do Q3 bude pravdepodobný. Na druhej strane sa však môže stať hocičo. Treba si udržať koncentráciu, najmä teraz, keď je to v strede poľa také tesné. Budeme cieliť na čo najvyššie priečky, ale musíme sa sústrediť na to, aby sme z auta vyžmýkali čo najviac.”

Daniel Ricciardo (Getty Images/RB Content Pool)

Zatiaľ čo Cunodovi sa podľa vlastných slov “okamžite” podarilo nájsť rýchlosť, v prípade Daniela Ricciarda to nešlo tak hladko. Na kolegu stratil takmer sedem desatín sekundy. Austrálčan však nehádže flintu do žita, no potrebuje sa pohrať s nastaveniami auta.

“Určite to vyzeralo dobre, predovšetkým u Júkiho, ktorý mal veľmi vydarený deň. Ja som ešte stále hľadal nejaký čas k dobru na tomto okruhu a určite aj v sebe,” pripustil Daniel Ricciardo po trinástom a jedenástom mieste. “Chvíľu mi trvalo, kým som sa do toho dostal. V pár zákrutách som sa trápil. A ako vždy, aj teraz sa pokúsime vylepšiť niekoľko vecí v nastaveniach, čo mi pridá na pohodlí a sebavedomí.”

Austrálčan sa v jednej veci zhodol s Maxom Verstappenom. “Som rád, že máme normálny víkend. Ďalší tréning bude fajn, aby som spravil ešte pár zmien v nastaveniach a zlepšil sa v niektorých oblastiach. Viem, že to tam ešte pôjde.”

Ricciarda jedenáste miesto na jednej strane môže mrzieť, na druhej ho však teší. Vysvetlil aj prečo. “Samozrejme, dnes som nevedel, čo robia všetci ostatní, ale nemal som pocit, že by som zajazdil nejaké ohromné kolo. Sme však na jedenástom mieste. Na iných víkendoch by sme zajazdili skvelé kolo a zistili by sme, že sme na jedenástej priečke.”

“Júki zajazdil super čas a bol tretí, takže určite môžeme mať veľmi silné auto do Q3. Ktovie, čo robili ostatní, ale vyzerá to OK. Už len pár drobných zmien a bude to fajn,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia