logo F1online.skF1online.sk

Podľa Norrisa nerozhodla Verstappenova poškodená podlaha: Už predtým sme boli rýchlejší

Lando Norris
© X/Lando Norris
Milan Kubala
Milan Kubala17. 5. 2024

Landovi Norrisovi k prvému víťazstvu pomohlo niekoľko faktorov. Jedným bol bezpochyby výjazd safety caru v spojení s Landovým skvelým výkonom, no netreba zabudnúť na Verstappenovu poškodenú podlahu. V McLarene však odmietajú, že by to bol dôvod porážky Red Bullu.

V záverečných kolách VC Miami si to Lando Norris a Max Verstappen rozdali v priamom súboji, alebo sme si to v tej chvíli aspoň mysleli. Po pretekoch však Christian Horner prezradil, že jeho pilot jazdil s poškodenou podlahou, čo si síce spôsobil sám po zrážke s kužeľom, ale predsa len ho to stálo istý čas na kolo.

Podľa Landa Norrisa to však nerozhodlo a on už v úvodnej fáze pretekov ukázal, že má lepšiu rýchlosť. “Priniesli sme vylepšenia, ktoré rozhodne pomohli. Pôsobili sme dobrým dojmom, aj keby sme tie novinky nemali. Aj bez nich by sme na tom boli slušne, ale azda nie rovnako rýchli.”

“Viem, že Max mal na aute poškodenie a podobne. Ľudia to radi vyťahujú, ale už pred tým poškodením sme boli od neho rýchlejší, bolo to o dosť,” vyhlásil britský jazdec, na ktorého časoch sa to však naplno neprejavilo. Jazdil totiž v premávke zaseknutý za zadným krídlom Sergia Péreza.

Keď sa Mexičan po sedemnástich kolách pobral do boxov a Norris mal pred sebou konečne voľnú trať, začal pridávať skutočne rýchle časy; rýchlejšie ako Max Verstappen. V tej chvíli mal však už na čelo stratu, ktorú by len veľmi ťažko doháňal bez pomoci safety caru.

Landa Norrisa pri spomienke na Miami mrzí iný moment; keď najrýchlejší čas piatkovej kvalifikácie nedokázal pretaviť aj do zisku šprintovej pole position. “Boli sme vpredu, lebo sme mali dobré tempo. Mám pocit, že aspoň v piatok popoludní sme mali stáť na pole position, v sobotu už azda nie. Myslím si, že si tam zaslúžime byť.”

Z tábora McLarenu sa po Miami ozývali hlasy, že mestský okruh celkom nevyhovoval monopostu MCL38 a na iných tratiach by bol ešte silnejší. Prvú ochutnávku toho by sme mali dostať už tento víkend.

“Myslím si, že Imola nám vyhovuje viac, a teoreticky aj to vylepšenie. Imola bola vo všeobecnosti jednou z tratí, na ktorých sme boli najúspešnejší ako tím, ale aj ja ako jazdec,” avizuje pred blížiacimi sa jazdami. “Určite sme spravili krok vpred, no pokiaľ viem, aj ostatní majú vylepšenia, takže nebudeme predbiehať.”

Norris poznamenal, že svoju tímu dôveruje, no nezabúda na to, že pred príchodom safety caru jazdil na šiestej priečke. “Ak chceme konzistentne vyzývať Ferrari a Red Bull, potrebujeme toho nájsť viac. Tím odvádza skvelú robotu, dobre napredujeme a v budúcnosti azda predstavíme ďalšie veci. Aby sme ich častejšie porážali, budeme ich potrebovať.”

Súvisiace články

Diskusia