logo F1online.skF1online.sk

Hülkenberg odkazuje, že nepotrebuje Magnussena: Robil to v prvom rade pre seba

Nico Hülkenberg a Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 5. 2024

Vyčíňanie Kevina Magnussena v šprinte na VC Miami budí pozornosť aj o dva týždne neskôr. Dánsky pretekár zviedol veľmi tvrdý súboj s Lewisom Hamiltonom o posledné bodované ôsme miesto a pokračoval v ňom aj po udelení penalizácie, ktorá ho v podstate vyradila z boja o bodovanú osmičku. Robil to pre tím, aby ochránil siedme miesto tímového kolegu Nica Hülkenberga? Podľa slov nemeckého pretekára nie.

Magnussen po šprinte priznal, že všetky tresty za jeho počínanie v Miami boli zaslúžené. Jedným dychom však dodal, že aj keď mu takéto taktiky nevoňajú, robil to pre tím. Chcel tým povedať, že svojou jazdou pomohol Nicovi Hülkenbergovi pri zisku dvoch bodov podobne ako v Saudskej Arábii.

Samotný nemecký pretekár však pred novinármi v Imole odmietol, že by potreboval pomoc tímového kolegu. Podľa jeho názoru nebola nevyhnutná. „V tomto s ním trochu nesúhlasím,“ prehlásil Hülkenberg. „V tom okamihu som už bol ďaleko vpredu, takže by som si podržal svoju pozíciu a mal som ju zabezpečenú.“

„Podľa môjho názoru to teda v tomto prípade urobil skôr pre seba. Myslím si, že by sme to mali trochu oddeliť,“ povedal Hulk odkazujúc na Veľkú cenu Saudskej Arábie, kde by bez pomoci Magnussena nezískal desiate miesto, ale v Miami jeho asistenciu vraj nepotreboval.

Dánsky pretekár v súčasnosti bojuje o svoje miesto a treba povedať, že aj keď by si najlepšie pomohol bodovanými výsledkami, dobrá práca pre tím tiež nie je na škodu. Problém však je, že takto poriadne „zarobil“ trestné body na svoju superlicenciu a momentálne ho delia už len dva od zákazu štartu. Aj keď ich dostal pri hájení Hülkenbergovej pozície, ten svojho tímového kolegu príliš nepodporil.

„Nechcem sa do toho pliesť. Aj bez toho som dosť zaneprázdnený. Je však pravda, že potrvá dosť dlho, kým sa mu tie body vymažú. Možno by sme mohli niektoré z nich prehodnotiť a reštrukturalizovať,“ naznačil Hülkenberg.

„Pri pohľade na minulé roky boli komisári podľa mňa zhovievavejší a nechali nás pretekať. Inokedy som zas mal pocit, že boli striktnejší. V poslednej dobe vidím častejšie signál, že niekoho vyšetrujú. Snažíte sa vyhýbať incidentom, snažíte sa jazdiť čo najčistejšie, aby ste nestrácali koncentráciu a energiu pri takýchto témach,“ skonštatoval budúci pilot Audi.

Súvisiace články

Diskusia