logo F1online.skF1online.sk

Magnussen nechce končiť: Mám tu nedokončenú prácu

Kevin Magnussen
© X/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 5. 2024

Jazdecké zloženie na sezónu 2025 sa nám postupne odhaľuje. Naposledy oficiálne oznámil ďalšie plány Alex Albon, ktorý stavil svoju budúcnosť na Williams. Z trhu tak odišlo ďalšie zaujímavé meno, o ktorom by mohol uvažovať aj tím Haas. Ten už stratil svoju jazdeckú jednotku Nica Hülkenberga a s Albonovou novou zmluvou sa zvýšili šance na zotrvanie Kevina Magnussena.

Dánsky pretekár je v podstate ikonou krátkej histórie Haasu. Raz už tento tím opustil, ale svoju kariéru v F1 dokázal nečakane reštartovať. V roku 2022 si poradil s Mickom Schumacherom, ale keď toho vlani nahradil Nico Hülkenberg, svojimi výkonmi poslal Magnussenovu kariéru opäť na šikmú plochu.

Nemecký pretekár prevyšuje tímového kolegu aj v tomto roku, ale ako sa zdá, Haasu sa postupne míňajú alternatívy. Zotrvanie dánskeho pretekára sa zdá stále pravdepodobnejšie a sám Kevin podľa vlastných slov chce zotrvať. „Stále si myslím, že tu mám množstvo nedokončenej práce. Vždy to tak bolo. Som tu už veľa rokov a zakaždým sme mali nejaký potenciál, ktorý sa nám zrejme nepodarilo využiť,“ povedal Magnussen.

„Myslím si, že v súčasnosti budujeme lepšie základy, aby sme to dokázali. Podľa mňa máme už od prvého dňa v tíme niekoľko veľmi talentovaných ľudí. Viete, mnohí na začiatku neocenili naše zásluhy, pretože si mysleli, že len kopírujeme Ferrari, ale my sme už niekoľkokrát ukázali, že si to robíme po svojom,“ dodal rodák z Roskilde.

Aká však bude jeho ďalšia budúcnosť? Prebehli už nejaké prvé rozhovory o novej zmluve? „Nič konkrétne. Keď ste súčasťou nejakého tímu, rozprávate sa neustále. Povedal by som, že sa sústredíme na našu sezónu a ďalšie veci. Ako každý sa sústredím na tento rok a zároveň som otvorený každej príležitosti. Práve som vám povedal, čo si myslím o zotrvaní v Haase, čo je podľa mňa, prirodzene, tá najpravdepodobnejšia možnosť,“ povedal Magnussen.

Ak sa mu to podarí, dostane v novom ročníku aj nového tímového kolegu, keďže Nico Hülkenberg po sezóne opustí Haas a namieri si to do Sauberu, z ktorého sa čoskoro stane továrenský tím Audi. Tieto novinky vraj Kevina trochu prekvapili.

„Úprimne som si myslel, že ja a Nico budeme pokračovať v tíme aj v ďalšej sezóne. Prišlo mi to pravdepodobné,“ povedal Kevin Magnussen o prestupe svojho ešte stále tímového kolegu do Audi.

„Chopil sa svojej príležitosti so Sauberom a Audi. Prajem mu len to najlepšie. Naďalej sa však sústredíme na tento rok, chceme nadviazať na progres, ktorý sme dosiahli ako tím a snáď na ňom budeme stavať aj v budúcnosti,“ skonštatoval Magnussen.

„V skutočnosti mám pocit, že pracujeme celkom dobre ako tím. Nico je konkurencieschopný, čo mi pomáha. Nie je to tak, že by sme jeden druhému prekážali. V F1 to niekedy môže byť nezdravé, ale obaja sme veľmi vyspelí a dosť rozumní pretekári. Dúfam, že keď budem pokračovať v tíme a dostanem nového tímového kolegu, bude to rovnako dobré aj s ním,“ dodal s nádejou dánsky pretekár.

Súvisiace články

Diskusia