logo F1online.skF1online.sk

Alex Albon predĺžil zmluvu s Williamsom, bude z neho pilier stajne

Alex Albon
© X/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala15. 5. 2024

Alex Albon sa nadobro upísal Williamsu. V stredu predpoludním sa legendárna stajňa pochválila predĺžením zmluvy s thajsko-britským jazdcom, ktorý bude jej ťahúňom aj po roku 2025. Samotné predĺženie má byť podľa stanoviska tímu “niekoľkoročné”.

Alex Albon sa pripojil k Williamsu pred sezónou 2022, keď mu Red Bull v rámci svojho programu nedokázal nájsť miesto. Z Albona sa však odvtedy v novom pôsobisku stal jazdecký pilier a nový šéf James Vowles spravil maximum pre to, aby ním zostal aj počas prechodu na nové pravidlá. To sa napokon podarilo.

“Som neskutočne šťastný, že zostávam vo Williamse a budem naďalej pracovať so skupinou takých talentovaných a oddaných ľudí,” teší sa z podpisu Alex Albon, pre ktorého tak pôsobenie v Red Bulle bude už len spomienkou. “Mali sme ťažký štart do sezóny, ale odkedy som sa pripojil k Williamsu, robíme výrazné pokroky a ja som na vlastné oči videl veľké zmeny, ktoré sa dejú v zákulisí a vrátia nás späť na čelo štartového poľa.”

Nič sa neudeje z noci na deň a Alex si to uvedomuje. “Toto je dlhodobý projekt, ktorému skutočne verím. Chcem v ňom hrať kľúčovú úlohu, čo je aj dôvod, prečo som podpísal niekoľkoročný kontrakt. Na túto cestu budeme potrebovať čas, ale som presvedčený, že budujeme ten správny tím, aby sme sa pohli vpred a v nasledujúcich rokoch spoločne dosiahli veľké veci.”

Alex Albon sa len pred pár dňami nechal počuť, že ho prekvapilo, ako rýchlo sa tento rok roztočil kolotoč na jazdeckom trhu. Samého ho to potešilo a určite aj šéfa tímu Jamesa Vowlesa, ktorý nepotreboval, aby ho Albonov manažér dvakrát presviedčal.

“Teší nás, že sme si zabezpečili Alexovu budúcnosť vo Williamse,” hovorí James Vowles. “Má výnimočný talent, technickú spätnú väzbu a oddanosť nášmu snaženiu. Toto je obrovský prejav dôvery vo Williams a jeho cestu späť ku konkurencieschopnosti, na ktorej sa práve nachádzame.”

“Odkedy sa Alex k nám pripojil, konzistentne preukazuje svoju schopnosť podávať dobré výkony pod tlakom. Tým, že sme s ním podpísali dlhodobú zmluvu, sme získali veľký kúsok skladačky, ktorá nás dostane na vyššie priečky,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia