logo F1online.skF1online.sk

V Red Bulle sa neobávajú McLarenu. Do Imoly privezú vylepšenia

Max Verstappen a Lando Norris
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 5. 2024

Môže sa Veľká cena Miami stať zlomom v tohtoročnej sezóne? Red Bull už nebol taký suverénny a blízko k nemu sa dostali hneď dva tímy – Ferrari s balíkom v podstate z predsezónnych testov a zásadne vylepšený McLaren. Zdá sa, že by sme sa v tejto sezóne mohli dočkať ešte niekoľkých pekných súbojov o víťazstvo, ale poradca Red Bullu Helmut Marko schladil očakávania optimistov.

Landovi Norrisovi k víťazstvu veľmi dopomohol safety car. Max Verstappen okrem toho po vlastnej chybe utrpel poškodenie podlahy. Sme teda zvedaví, ako sa bude vyvíjať priame porovnanie Red Bullu, Ferrari a McLarenu v nasledujúcich týždňoch.

„Norris by sa doťahoval len s ťažkosťami. Okrem toho, predbiehanie v Miami bolo veľmi náročné,“ povedal poradca Red Bullu Helmut Marko pre OE24. „Boli sme skrátka príliš pomalí. Max si myslel, že poškodenie podlahy nebolo také vážne, ale faktom zostáva, že sme boli pomalší než McLaren.“

Nezdalo sa však, že by Verstappenovi zvlášť prekážala druhá prehra v sezóne. Z víťazstva svojho priateľa mal rovnakú radosť ako zo svojho vlastného. „Max má s Norrisom veľmi priateľský vzťah. Často spolu lietajú a tiež sa často stretávajú vo svete virtuálnych pretekov,“ povedal Marko, podľa ktorého sa aj pilot Red Bullu má čo učiť od svojho mladšieho kolegu.

„Pokiaľ ide o večierky, zdá sa, že Max sa má od Norrisa čo učiť. Dá sa však očakávať, že Lando sa teraz pre neho stane ešte nebezpečnejšou prekážkou na trati, pretože prvým víťazstvom sa zbavil tlaku,“ myslí si poradca Red Bullu.

Ako však dodal, obavy nie sú zase až také veľké. Súdiac podľa Markových slov sa nezdá, že by v Milton Keynes panovali najmenšie obavy. „Nie, nemám žiadne obavy. Norris stráca viac ako päťdesiat bodov. Okrem toho, do Imoly privezieme vylepšenia, od ktorých veľa očakávam,“ povedal Helmut.

Súvisiace články

Diskusia