logo F1online.skF1online.sk

Sainz: Norris si zaslúžil kúsok šťastia

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 5. 2024

Zdalo sa, že Lando Norris sa nedočká vytúženého víťazstva. Napriek mladému veku neprialo britskému mladíkovi šťastie pri toľkých príležitostiach, že sa zdal takmer prekliaty. Šťastena je však vrtkavá a niekedy zavíta k vašim dverám práve vo chvíli, keď to najmenej čakáte.

Osem druhých miest a žiadne víťazstvo dávali neprajníkom potrebné argumenty, ale v mladom veku a s kvalitným tímom to bola len otázka času. Lando Norris sa dočkal a po jeho prvom víťazstve sa zdalo, že s ním čakal na jeho prvé víťazstvo aj celý padok. Norrisovi prišli pogratulovať takmer všetci vrátane jeho bývalého tímového kolegu Carlosa Sainza, ktorý veľmi dobre vie, akým kvalitným pretekárom Norris je.

„Myslím si, že šťastie praje tým, ktorí si to zaslúžia,“ prehlásil španielsky pretekár. „Lando patrí k pilotom, ktorí si zaslúžia kúsok šťastia pri svojom prvom víťazstve.“

„My jazdci vieme, kto si zaslúži vyhrať a kto jazdí na úrovni potrebnej na víťazstvo; a Landova úroveň je dostatočná na víťazstvo. Konečne sa mu to podarilo a ja sa teším spolu s ním,“ dodal Sainz.

Landovi pri jeho prvom víťazstve nepochybne prialo šťastie, ale v minulosti mal už toľkokrát smolu, že si ten kúsok šťastia skutočne zaslúžil. Chvíľu dokonca držal nelichotivý rekord v počte pódií bez víťazstva. Dnes sa delí už „len“ o nelichotivý rekord v počte pódií pred prvým víťazstvom, o ktorý sa s celkovým počtom pätnásť delí s Eddiem Irvinom, Mikom Häkkinenom, Jeanom Alesim a Patrickom Depaillerom.

„Landovi pri prvom víťazstve prialo šťastie, ale on jazdil ako víťaz už mnoho, mnoho, mnoho pretekov. Ten triumf si zaslúži. Či už mal šťastie, alebo nie, na tom nezáleží. Je to víťaz a bolo načase, aby sa dočkal toho víťazstva. Ľudia jednoducho musia pochopiť, že keď nemáte najlepšie auto, niekedy potrebujete aj trochu šťastia“ vyhlásil Sainz.

Súvisiace články

Diskusia