logo F1online.skF1online.sk

Hovoriť so Strollom? Nikam by to neviedlo, vyhlásil Ricciardo

Daniel Ricciardo a Lance Stroll
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 5. 2024

Je rozhovor s Lancom Strollom ako hrach o stenu hádzať? Keď kanadský pretekár vlani v Katare inzultoval svojho trénera, novinárom povedal, že sa mu nemusí ospravedlňovať, pretože sú kamaráti. Kanadský pretekár pred dvoma týždňami zostrelil pri reštarte v Číne Daniela Ricciarda a zdá sa, že opäť nemal potrebu si s niekým pohovoriť.

Stroll v Číne pri reštarte nevenoval dostatočnú pozornosť tomu, čo sa dialo pred ním a poriadne nabral Daniela Ricciarda. Austrálčan v dôsledku kolízie vypadol z pretekov a poriadne penil. Aj keď sa to pilotovi Aston Martinu nepáčilo, ako jazdec vzadu bol zodpovedný za kolíziu, čo vedeli aj komisári a naparili Strollovi penalizáciu.

Asi neprekvapí, že nijak výrečný Lance po pretekoch nezašiel za Ricciardom, aby si s ním pohovoril o tom, čo sa stalo v predposlednej zákrute. „Povedal by som, že nie, lebo by to aj tak nikam neviedlo,“ odpovedal Daniel na otázku, či sa chcel s Kanaďanom porozprávať.

„Dokážem prijať ospravedlnenie, nie som taký kretén, ale ani to neprišlo. Očividne si myslí, že neurobil nič zlé. Asi k tomu už netreba čokoľvek povedať. Samozrejme, keď si vedľa seba sadneme na stretnutí jazdcov a bude si chcieť pohovoriť, tak ho nebudem ignorovať,“ sľúbil Ricciardo.

Ten tvrdí, že sa v kariére riadi milým zvykom. Keď dôjde k nejakému incidentu, vždy zájde za svojím súperom, aby vyčistil vzduch. Dokonca aj v prípade, keď nie je stopercentne presvedčený o svojej vine. „Ako chalan som bol možno tvrdohlavejší a neospravedlňoval som sa zakaždým – dokonca ani za vlastné chyby,“ priznal Ricciardo.

„V posledných rokoch sa to však zmenilo. Keď niekoho vyradím z pretekov, tak dokonca aj keď to je 50 na 50, poviem mu: ‚Pozri, možno som mohol urobiť niečo lepšie. Mrzí ma, že som ti zničil deň.‘ Len mu napíšem, aby som trochu vyčistil vzduch,“ hovorí austrálsky pretekár.

„Sme súperi, ale nechcete si nakresliť terč na váš chrbát a nepotrebujete nepriateľov. Nechcem tým povedať, že sme nepriatelia alebo niečo podobné. Bol to incident a ide sa ďalej, ale čo nechcete, aby robili vám, nerobte ani vy im. Povedal by som aspoň: ‚Chlape, prepáč, pozeral som sa inde.‘ Alebo: ‚Brzdil si veľmi skoro a prekvapil si ma.‘ Skrátka by som povedal aspoň niečo,“ dodal Ricciardo.

Súvisiace články

Diskusia