logo F1online.sk

Magnussenova prevodovka štrajkovala natoľko, že ho silne rozbolela hlava

Kevin Magnussen
© Haas
Ladislav Király
Ladislav Király2. 11. 2020

Kevina Magnussena sme na Veľkej cene regiónu Emilia Romagna naposledy registrovali v 47. kole, keď už dlhšie jazdil na poslednom mieste. Mal problém s prevodovkou a pri každom zaradení rýchlostného stupňa to s jeho autom poriadne zatriaslo.

Spočiatku sa to dalo zvládnuť, ale desiatkami odjazdených kilometrov sa situácia zhoršovala. Stajňu o svojom nepohodlí informoval, ale keď mu dali na výber, že môže skončiť, chcel bojovať: „Je to moja práca.“

Napokon to však nemalo zmysel a bol ďaleko mimo bodov, takže predsa len skončil. „Problém s prevodovkou sa začal už včera, pociťovali sme ho aj počas nášho kvalifikačného kola a rovnako aj v pretekoch,“ prezradil Kevin Magnussen.

„Bolo tomu tak už v prvom kole – od štartu som cítil, že preraďovanie nahor je pomalé. A nielen pomalé, ale pri každom zaradení to spravilo aj veľký buch.“

„Počas niekoľkých kôl sa to zdalo byť OK, ale potom mi to už doslova šialene triaslo hlavou a nakoniec ma strašne rozbolela. Tím som o tom informoval a povedali niečo také, že aj tak nemáme o čo bojovať, takže ma nakoniec odparkovali,“ skonštatoval Dán.

V úvode pretekov Magnussen kolidoval so Sebastianom Vettelom a chvíľu mu trvalo, kým sa vrátil na trať. Napokon ho všetko dosť mrzelo, lebo možno mohol aj zabodovať.

„Mali sme ozaj dobré tempo. Vlastne omnoho lepšie, ako sme očakávali. Aj pri problémoch s radením, kvôli ktorým sme strácali pol sekundy na kolo, sme boli rýchlejší, ako sme očakávali. Dosť to teda hnevá,“ dodal Kevin Magnussen.