logo F1online.sk

Ricciardo: Mal som pocit, že moja rýchlosť je rapídna

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 4. 2024

Daniel Ricciardo konečne neopúšťal veľkú cenu ako ten pomalší a kritizovanejší z jazdcov stajne RB. Aj keď nezapísal nijak ohromujúci výsledok, keďže jeho preteky predčasne ukončil Lance Stroll, určite nemusí v týchto dňoch čítať kritické hlasy na svoju adresu. Samotný Austrálčan je zo svojho výkonu nadšený, aj keď v Číne by zrejme na body nedosiahol.

Ricciardo mal za sebou v okamihu nárazu len jednu zastávku v boxoch, keď prezul na ďalšiu sadu stredne tvrdých pneumatík. To znamenalo, že keby v pretekoch pokračoval, musel by zastaviť ešte raz, keďže nesplnil pravidlo o nasadení dvoch odlišných zmesí pneumatík. Táto stratégia sa neukázala ako najvýhodnejšia a je prudko otázne, či by mu to stačilo na desiateho Nica Hülkenberga.

„Preteky boli ako jojo. Všetci sa rozhodli zastaviť skoro, takže my sme náš stint natiahli,“ povedal Ricciardo. „Keď sme obuli druhú sadu stredne tvrdých pneumatík, boli sme na tom dobre. Viem, že sme pokračovali len päť alebo šesť kôl, ale mal som pocit, že mám rapídnu rýchlosť.“

„Pneumatiky na tom boli stále veľmi dobre, preto sme znovu neprezuli a radšej sme zvolili pozíciu na trati. Na konci pretekov sme chceli obuť mäkké gumy a vyzeralo to veľmi dobre. Samozrejme, rýchlo to skončilo sklamaním a frustráciou. Keď sa však o niečo neskôr obzrieme späť, označíme to za dobrý víkend,“ povedal Ricciardo.

Ten sa konečne dočkal víkendu, v ktorom zanechal lepší dojem než jeho tímový kolega Júki Cunoda. Austrálčan dostal pred podujatím v Číne nové šasi, čo bolo čisto preventívne opatrenie, ale Daniel vnímal pozitívnu zmenu. „Od začiatku som mal lepší pocit a všetko išlo hladšie,“ vyhlásil Ricciardo.

„Nechcem teraz skákať a kričať, že rozhodne je za tým výmena šasi. Z nejakého dôvodu mi však so starým kusom niečo nesedelo. Rád by som o päť veľkých cien neskôr povedal, že toto rozhodnutie znamenalo obrat v mojej sezóne a striasol som to zo svojich ramien. V Miami, Imole a ďalších pretekoch uvidíme, ako to bude pokračovať,“ dodal Ricciardo.